Política 10/09/2019

Ciutadans i Vox tornen a agitar el fantasma del pancatalanisme

Ambdues formacions qüestionen les subvencions atorgades pel Govern balear

M. Ll.
2 min
El diputat de Cs, Marc Pérez-Ribas, durant la seva intervenció

PalmaCiutadans i Vox han tornat a acusar el Govern de fomentar el pancatalanisme i han criticat la política de subvencions de l'Executiu balear. "S'avergonyeixen de la nostra cultura i de la nostra llengua pròpia, el mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc", ha dit la diputada de Vox Idoia Ribas durant la seva intervenció en el ple del Parlament d'aquest dimarts. Segons Ribas, el Govern arruïna les Balears "finançant l'OCB", un "xibiu d'ideologia separatista", i "premia amiguets, com Maria del Mar Bonet, defensora dels presos catalans".

La resposta de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat no s'ha fet esperar. Costa ha apuntat que Vox "s'hauria de netejar la boca" abans de parlar de Maria del Mar Bonet, "una de les nostres artistes més internacionals".

Per la seva banda, el portaveu de Cs, Marc Pérez-Ribas, ha demanat al Govern que sigui "escrupolós" per concedir subvencions i que deixi d'acostar-se al nacionalisme. Pérez-Ribas ha posat com a exemple la subvenció al llibre 'On és l'Estel·la?', que "falseja la realitat i denigra els cossos de seguretat". "Hi ha entitats que utilitzen els doblers públics per fomentar la ruptura", ha afegit el diputat taronja.

La consellera Pilar Costa ha explicat que el Govern s'assegura que "les ajudes es destinin a la finalitat per a la qual s'han atorgat" i ha explicat que l'avaluació de la comissió que concedeix les subvencions és de tipus "tècnic". "El Govern no serà censor dels continguts i les propostes dels creadors, fins i tot si no hi estam d'acord", ha sentenciat Costa entre els aplaudiments dels diputats d'esquerres.

Joan Mas 'Collet' (MÉS) se solidaritza amb els presos polítics

El diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas 'Collet' ha mostrat la seva solidaritat amb els presos polítics i "tots els catalans" amb motiu de la Diada de Catalunya, aprofitant la seva intervenció durant la tramitació de la proposició no de llei del PP en matèria d'habitatge.

El diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas 'Collet'

Aquest fet ha provocat la queixa del diputat de Vox Sergio Rodríguez, qui ha criticat que Mas "hagi aprofitat per fer una reverberació en favor dels presos polítics".

stats