Política 21/07/2020

Ciutadans acusa el Govern de polititzar l'educació amb el català

Martí March defensa el comentari de text de la prova de Selectivitat i demana respecte a la llibertat de càtedra

Maria Llull
1 min
El conseller d'Educació, Universitat i recerca, Martí March

PalmaLa diputada de Ciutadans, Patricia Guasp, ha tornat a criticar "el contingut ideològic" de l'examen de Català de Selectivitat, el qual va incloure el comentari d'un text de Melcior Comes –publicat a l'ARA Balears. Segons Guasp, l'article de Comes té "un biaix ideològic i identitari que no empara la llibertat de càtedra". Però la diputada taronja ha anat més enllà després de la defensa que el conseller d'Educació, Martí March, ha fet del text, i ha acusat el Govern de polititzar l'educació amb el català. "Vostès polititzen l'educació. La llengua catalana ha construït un relat perillós que diu que el bilingüisme és forçat, no natural, i que la llengua catalana està minoritzada", segons ha comentat durant el ple extraordinari del Parlament d'aquest dimarts.

Per la seva banda, Martí March ha destacat la necessitat que els alumnes siguin "persones crítiques" i ha considerat que els estudiants de segon de Batxillerat "tenen la capacitat suficient per fer comentaris" com el del text de Comes. El conseller ha assenyalat que hi ha textos de Selectivitat d'altres comunitats que "fan una apologia del franquisme" i que "no passa res", perquè l'alumnat "ha de tenir capacitat crítica".

"Senten parlar del català i Ciutadans ja es posa en mode adoctrinament", ha continuat March. "Hem de ser més tolerants i saber què és la llibertat d'ensenyament, la llibertat de càtedra i l'autonomia universitària", ha afegit.

A més, el conseller ha recordat que "la supervivència del català necessita el concurs de les administracions públiques perquè sigui normal i no desaparegui i es pugui utilitzar". "Aquest senyor és un bon escriptor en català i comentar un text seu és bo i interessant", ha sentenciat sobre el text de Melcior Comes.

stats