Política 15/01/2021

Ciutadans reclama a Cort que doni ajudes "immediates" als negocis afectats per les restriccions contra el covid-19

La formació taronja ha proposat fer una reunió entre els partits municipals, els perjudicats i entitats veïnals per debatre-ho

Ara Balears
1 min
Un restaurant de Palma tancat, divendres. L’economia de les illes Balears depèn en un 35% de l’impacte del turisme.

PalmaCiutadans ha reclamat aquest divendres a l'Ajuntament de Palma que doni ajudes "immediates" als negocis afectats per les restriccions per frenar els contagis de coronavirus. La portaveu municipal del partit, Eva Pomar, ha demanat que, si és necessari, es facin operacions financeres de crèdit o avals per poder garantir les subvencions. La petició s'ha fet just el mateix dia que el Govern ha dit que els restaurants rebran 1.500 euros mensuals durant els tres primers mesos de l'any.

"És necessari que les ajudes arribin ara, i no d'aquí a vuit mesos, com ha passat amb les ajudes de Palma Activa, que es varen anunciar el juny i encara no han estat abonades", ha dit Pomar en una roda de premsa telemàtica.

La formació taronja ha proposat fer una reunió entre els partits municipals de Palma, els sectors perjudicats i entitats veïnals per debatre com impulsar el paquet d'ajudes econòmiques. La portaveu també ha considerat necessari reduir la pressió fiscal.

Entre les mesures que proposen, ha destacat abaixar l'IBI als autònoms i petites i mitjanes empreses i no aplicar la pujada de la taxa de fems prevista per Emaya el maig, a més de promocionar el petit comerç i ampliar l'espai de les terrasses a l'exterior durant tot el 2021.

D'altra banda, la regidora de Ciutadans ha dit que cal modificar les inversions pagades a través de la Llei de capitalitat perquè "el Govern no decideixi les inversions de Palma sense passar pel ple de l'Ajuntament".

stats