Política 29/08/2019

Ciutadans titlla Armengol de "submisa a la voluntat de Sánchez"

Patricia Guasp ha acusat també el president en funcions de "xantatge a les autonomies"

Ara Balears
1 min
Ciutadans titlla Armengol de "sumissa a la voluntat de Sánchez"

PalmaLa diputada i portaveu adjunta de Ciutadans al Parlament balear, Patricia Guasp, ha criticat aquest dijous que “el senyor Sánchez té bloquejat des de fa sis mesos el Congrés dels Diputats". Guasp també ha criticat la "submissió" de la presidenta del Govern, Francina Armengol, al president en funcions de l'executiu central.

Guasp ha dit respecte de Sánchez que és "inacceptable que es faci xantatge i es jugui amb les comunitats autònomes". El xantatge, ha concretat Guasp, és "que les comunitats autònomes no puguin aprovar els pressupostos mentre l'executiu central continuï en funcions". D'aquesta manera, Sánchez "pretén augmentar la pressió perquè els seus socis el votin en la investidura” i constitueixi un nou govern.

Guasp ha fet aquestes declaracions després de la petició de compareixença i reprovació de Ciutadans contra la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per "mentir" sobre l'informe requerit a l'Advocacia de l'Estat per analitzar la viabilitat de transferir recursos a les comunitats.

La diputada balear ha defensat que el govern de Sánchez ha de pagar 177 milions corresponents al lliurament a compte de les comunitats, "i no continuar posant en risc la prestació dels serveis bàsics dels ciutadans de les nostres illes”. "Ens crida l'atenció i denunciam aquest xantatge a les comunitats autònomes i, sobretot, el silenci, la complicitat i submissió, que no és nova en la senyora Armengol, com també el silenci dels seus socis del Pacte", ha exposat Guasp.

A més, la diputada del partit taronja ha lamentat la "submissió" d'Armengol a Pedro Sánchez, una actitud que no han seguit altres presidents autonòmics, com el d'Aragó, el socialista Javier Lambán.

stats