Política 18/02/2018

Ciutadans i el PP demanen a Gabriel que "doni la cara davant la justícia" i declari dimecres davant el Suprem

Les dues formacions comparen el viatge de Gabriel a Suïssa amb el de Puigdemont a Bèlgica

Agències
2 min
La diputada de Ciutadans Lorena Roldán

BarcelonaAquest dissabte a la nit es va saber la notícia que l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel era a Suïssa preparant la seva defensa davant el Tribunal Suprem. Una notícia que ja ha tingut les primeres reaccions polítiques per part, en aquest cas, de la diputada de Ciutadans Lorena Roldán. "Esperem que reti comptes davant la justícia com fa qualsevol altre ciutadà i no es converteixi en un altre pròfug del Procés", ha dit Roldán en una atenció als mitjans de comunicació.

Tot i que la CUP ahir va confirmar que Anna Gabriel era a Ginebra preparant la seva defensa, no va voler confirmar si dimecres aniria a declarar davant el Tribunal Suprem. Per això Roldán ha insistit: "Esperem que això no passi i que prefereixi no amagar-se i donar la cara". De tota manera, la diputada de Ciutadans no ha volgut entrar en el fet que prepari l'estratègia jurídica fora de Catalunya: "Tothom pot preparar la seva defensa com li sembli".

Per la seva banda, la vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha advertit que Anna Gabriel "haurà de retre comptes per totes les seves irresponsabilitats" i ha assegurat que "davant la justícia espanyola es respon perquè no hi valen escapismes". "Avui constatem que el 'modus operandi' del senyor Puigdemont sembla que s'expandeix", ha assenyalat la dirigent popular en declaracions als periodistes.

Levy ha ironitzat amb la destinació triada per l'exdiputada de la CUP, a qui "feia més a Cuba". Per a la dirigent popular, tant Gabriel com la resta d'investigats, aquesta setmana tenen l'oportunitat d'explicar "què van fer", perquè al Parlament van ser "molt valents" i "es van creure amb un poder omnipresent", cosa que no passa quan compareixen davant els tribunals.

"Davant la justícia espanyola es respon perquè no hi valen escapismes i abans o després hauran de retre comptes a la justícia per les irresponsabilitats que van cometre", ha assegurat. Per a la vicesecretària d'estudis i programes del PP, aquests responsables polítics van decidir "traspassar la llei, fer fallida la democràcia" i portar els catalans a una situació d'irresponsabilitat que només ha causat "problemes econòmics, tensió social i gran desprestigi institucional".

A banda de Gabriel, aquesta setmana estan citats a declarar davant el Tribunal Suprem la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal; la secretària general d'ERC, Marta Rovira; l'expresident de la Generalitat Artur Mas, i l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència Neus Lloveras. El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena els incorporat a la causa contra l'independentisme perquè estudia la seva presumpta vinculació al comitè estratègic que dirigia el Procés. Aquesta setmana, l'exdiputada cupaire Mireia Boya ja va declarar davant Llarena, a qui va assegurar que la DUI no pretenia tenir un efecte simbòlic.

stats