Política 07/06/2019

Cessen el cònsol d'Espanya a Edimburg per haver dit que Espanya no s'oposaria a l'entrada d'Escòcia a la UE

Miguel Ángel Vecino hauria rebut la trucada del ministeri d'Exteriors aquest dijous

Ara
1 min
Cessen el cònsol d'Espanya a Edimburg per haver dit que Espanya no s'oposaria a l'entrada d'Escòcia a la UE

Barcelona"Espanya no bloquejarà l'entrada d'Escòcia a la Unió Europea, sempre que aconsegueixi la independència per vies legals". Aquestes paraules han costat el càrrec a Miguel Ángel Vecino, cònsol general d'Espanya a Edimburg, que hauria estat cessat de les seves funcions per haver reconegut que l'Estat no s'oposaria a l'entrada d'Escòcia a la Unió Europea en cas d'independència. Així ho ha informat aquest divendres 'El Confidencial', que ha pogut parlar amb el diplomàtic.

Segons ha explicat Vecino, va ser dijous a la tarda quan va rebre una trucada del ministeri d'Exteriors que l'informava del cessament tot i que, a hores d'ara, "encara no ha rebut cap comunicació oficial" i, per tant, no podia confirmar-ho. No obstant això, i d'acord amb les fonts consultades pel diari digital, serà dilluns quan es formalitzi el cessament.

El fins ara cònsol general a la capital escocesa va dirigir una carta el 16 d'abril al director del diari 'The Herald' en què expressava la seva opinió sobre la situació amb Escòcia i la UE. Una visió que es contraposava a la de l'eurodiputat popular Esteban González Pons, que havia assegurat que, si s'independitzava del Regne Unit, Escòcia s'enfrontaria al bloqueig espanyol.

Més enllà de les paraules del diplomàtic, semblaria que les queixes dels treballadors del consolat, que l'acusaven d'abús laboral i lideratge "despòtic", haurien ajudat a decantar la balança. Alguns dels treballadors, fins i tot, han titllat Vecino de "dèspota" i capaç de "manipular o intoxicar per generar dubtes" respecte a la resta de companys.

stats