Política 03/11/2017

Celestí Alomar: “L’objectiu era no repetir la foto del 34”

El polític mallorquí va ser conseller de Turisme i diputat al Parlament

Clara Fontanet
2 min
L'exconseller de turisme Celestí Alomar

PalmaL’exconseller de turisme del Govern Celestí Alomar, ha decidit donar-se de baixa com a militant del PSIB-PSOE. Una decisió personal i meditada que l’històric dirigent socialista ha pres en relació al suport que el PSOE dona “al partit més corrupte d’Europa i a Mariano Rajoy”. Però sens dubte el motiu determinant, que l’ha empès a donar aquesta passa, ha estat el recolzament que el partit socialista ha donat al Govern espanyol en l’aplicació i execució de l’article 155 a Catalunya. Per a l’exconseller, el PSOE “hauria d’haver evitat aquesta desproporció i deriva autoritaria que no només afecta a Catalunya sinó a tots els ciutadans de l’Estat espanyol”.

Alomar creu que “sinó ho aturam sera un problema per a tots els ciutadans”. L’exconseller també reflexiona sobre la posició que hauria d’adoptar com a militant socialista tot afirmant que “ si tingués 40 anys seria més combatiu però som gent d’una generació que lluitàrem contra Franco i patirem una repressió molt forta per això em sento obligat a donar aquest exemple”. L’expolític també es posiciona al costat de “tots els empresonats” i afirma que el límit era no tornar a repetir la foto del 34 amb un govern de la Generalitat empresonat i aquesta foto mlahauradament es va veure el passat dijous”.

Alomar vol deixar clar que “el PSIB i el Govern, així com la presidenta Francina Armengol i l’expresident Francesc Antich no es mereixen una deserció per part meva”. Per tant l’exonseller ha manifestat que “ tots segueixen tinguent el meu total recolzament pel que faci falta. No tinc res en contra del PSIB”. A la baixa de Celestí Alomar s’hi afegeixen també l’ex director general de Funció Pública Bernat Ramis i Jordi Amengual, regidor de manteniment i serveis de l’Ajuntament d’Alaró.

stats