Reben amb insults i fems Cayetana Álvarez de Toledo i Alejandro Fernández en un acte a Navarra

Els dos dirigents del PP han viatjat fins a Etxarri Aranatz per donar suport al candidat popular d'aquest municipi

Cayetana Álvarez de Toledo i Alejandro Fernández han viatjat aquest dilluns fins al poble navarrès d'Etxarri Aranatz per donar suport al candidat del PP que es presenta a l'alcaldia d'aquest municipi. Un grup de joves els han rebut amb crits de "corruptes", insults, una pancarta contra el feixisme i amb fems escampats a terra. A banda de la diputada electa al Congrés de Diputats i del president del PP a Catalunya, a l'acte també hi ha participat la presidenta del PP a Navarra, Ana Beltrán, i el candidat popular d'aquesta localitat, Manuel Leal, que es presenta amb la plataforma Navarra Suma (integrada per UPN, PP i Cs).

Cayetana Álvarez de Toledo torna a Catalunya després de la patacada del 28-A: "No desistirem ni farem cap pas enrere"

Segons l'agència Efe, l'acte s'ha desenvolupat sota vigilància de la Guàrdia Civil i pràcticament sense públic. Durant els parlaments dels dirigents del PP, la trentena de joves que protestaven han posat la música a un volum elevat i han onejat la bandera de Navarra, la ikurriña i una estelada, a més d'una pancarta de suport als presos d'ETA. 

Entre els crits dels joves que protestaven, Cayetana Álvarez de Toledo s'hi ha dirigit i els ha acusat de "totalitaris, tribals i xenòfobs". A més, ha afirmat que la democràcia "no és cridar mentre els altres parlen" i els ha demanat una "reflexió" sobre el que són i el que defensen, que segons ella és "totalitarisme, ruptura, decadència i divisió". A més, ha subratllat "la infinita superioritat moral de l'Espanya constitucional" i ha felicitat la Guàrdia Civil per la detenció de Josu Ternera. 

Alejandro Fernández s'ha apuntat a les tesis de la diputada electa i Ana Beltrán ha afirmat: "Hem fet aquest acte per defensar la democràcia i perquè els habitants d'Etxarri sàpiguen que no els deixarem sols". "No aconseguiran que el PP desaparegui ni que se'n vagin la Guàrdia Civil ni la Policia Nacional", ha afirmat.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF