Política 06/05/2019

Catalina Cladera: "Em compromet a posar fi a la llista d'espera de dependència a Mallorca"

La candidata del PSIB al Consell ha presentat el programa electoral dels socialistes

E. Navarro
2 min
Catalina Cladera durant la presentació del programa del PSIB per a les eleccions al Consell de Mallorca

PalmaCatalina Cladera, candidata del PSIB al Consell de Mallorca, ha assegurat aquest matí que es compromet a eliminar la llista d'espera de persones dependents a l'illa, que actualment és de 700 persones, aproximadament. "Mentre es construeixen més residències, nosaltres ens comprometem a proporcionar el servei d'assistència a domicili a totes aquelles persones que necessiten una atenció de dependència, independentment de quin en sigui el grau", ha afirmat aquest matí Cladera durant la presentació del programa electoral del PSIB amb vista a les eleccions al Consell. Actualment aquest servei opera a 16 municipis i dona cobertura a unes 130 persones.

La candidata del PSIB al Consell ha explicat els punts més importants del seu programa, que porta per títol '140+4 compromisos amb la Mallorca que vols', en referència als anys d'història del partit socialista (140) i els quatre més que aspiren a governar. "Estam en un moment polític emocionant, i podem estar contents de la reacció de la societat en les eleccions del 28-A, en què es va votar un no a tornar a enrere i un sí a la política de progrés", ha expressat Cladera.

Pel que fa al programa electoral, n'ha destacat tres eixos: la sostenibilitat econòmica, la sostenibilitat social i la sostenibilitat territorial. En aquest sentit, a banda de l'eliminació de la llista d'espera de dependència, ha destacat la voluntat del partit de continuar treballant per una Mallorca "socialment cohesionada en què tothom tingui igualtat d'oportunitats". També ha destacat la necessitat de preservar el paisatge amb una "execució ferma" de les lleis de canvi climàtic i de residus.

A més, ha reconegut que l'habitatge és un dels problemes més importants que afronta l'illa de Mallorca i s'ha compromès que el Consell "facilitarà sòl per fer habitatge protegit o assequible". Respecte de la mobilitat, ha assegurat que el seu pla és apostar pel transport públic i "zero carreteres".

Des del punt de vista econòmic, ha parlat de la rellevància del sector turístic "com el motor del territori", el model que cal pensar a través "d'un pacte amb tots els agents del sector". "Volem arribar a nous segments del mercat perquè Mallorca estigui oberta els màxims mesos possibles a l'any", ha afegit.

Entre altres punts, Cladera ha fet referència a les polítiques feministes, "que haurien de ser transversals a totes les institucions, i així serà al Consell". En aquesta línia, ha fet referència al punt 58 del programa, en què el PSIB assegura un habitatge a totes les dones víctimes de violència masclista.

stats