Política 30/04/2018

Catalá, sobre el vot particular en el cas de la Manada: "Tots saben que aquest jutge té algun problema"

El ministre de Justícia creu que el CGPJ hauria d'haver actuat de manera preventiva

Ara
2 min
El ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, avui després del consell de ministres / EFE

Barcelona"Tots saben que aquest jutge té algun problema singular". El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha lamentat que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no actués de manera preventiva contra Ricardo González, el jutge que va emetre el vot particular en la sentència contra la Manada. En una entrevista a la cadena Cope, Catalá no ha volgut concretar a quin tipus de problema es referia quan parlava del jutge, però sí que ha defensat que el polèmic vot particular –el magistrat va considerar que s'havia d'absoldre els cinc condemnats per abusos– es podia haver evitat.

"El Consell té una responsabilitat", ha insistit el ministre, després de remarcar que hi ha 5.500 jutges que són "magnífics professionals" però que, com en totes les corporacions, "hi ha persones que tenen dificultats". Segons Catalá, el CGPJ hauria d'haver actuat de manera preventiva en el cas d'aquest magistrat.

El ministre ha remarcat que no parla de sancions, però ha insistit que "tots" ja saben a quin "problema" es refereix quan parla del magistrat González, i ha assegurat que ja té expedients oberts. "Si al Tribunal Superior de Justícia de Navarra coneixien aquesta situació, s'hauria d'haver actuat preventivament", ha defensat.

Catalá ha assegurat, en aquest sentit, que el text del magistrat González recull "expressions i consideracions impròpies d'un vot particular" i ha reconegut que la línia entre violència i intimidació "és molt subtil i provoca resultats com els que hem vist aquests dies".

Per això, el ministre ha defensat la necessitat d'adaptar la llei perquè "s'adapti a la realitat social" després que, en el cas de la Manada, s'hagi constatat un problema d'interpretació. "Són temes molt delicats, però si el text estigués més ben redactat evitaríem conflictes", ha defensat.

stats