Política 10/11/2018

Casado reclama als votants de Cs a Catalunya que "tornin a casa": "¿Menys PP ha significat menys nacionalisme?"

El líder del PP diu que a Catalunya es viu "una absència de llibertat"

Mireia Esteve
2 min
El líder del PP, Pablo Casado, amb el nou president dels populars catalans, Alejandro Fernández, a la seva arribada al congrés de Sitges

BarcelonaPablo Casado ha tornat a Catalunya aquest dissabte per participar en el congrés que entronitzat Alejandro Fernández –un dels seus homes de confiança a Catalunya– com a president del PP a Catalunya. "¿Menys PP ha significat menys nacionalisme i menys polarització?", s'ha preguntat Casado, que ha centrat el seu discurs a presentar els populars com l'únic partit capaç de posar fi al nacionalisme i, per això, ha fet una crida perquè tots els votants que van triar Ciutadans el 21-D tornin al PP: "Molts dels que han anat a buscar el PP fora de casa, que tornin, perquè fora no l'han trobat", ha demanat.

Conscient del mal moment que passa el partit –amb 4 diputats al Parlament–, Casado ha volgut presentar els populars catalans com uns "herois" que han de fer front cada dia al "desafiament independentista". "Quan em vaig presentar, ho vaig fer per vosaltres, perquè us ho devia i vaig prometre que, en el meu mandat, em bolcaria en el vostre sacrifici", ha assegurat. Per a Casado, a Catalunya es "vulneren els drets de l'oposició política i s'atempta contra el pluralisme democràtic".

Casado ha assegurat que no posa al mateix sac la situació que viu Catalunya amb la que va viure el País Basc quan hi havia ETA, però ha assegurat que al territori català hi ha una "absència de llibertat". "Ara no es mata, afortunadament", ha dit.

Casado ha vingut fins a Sitges a ungir el nou president dels populars catalans, Alejandro Fernández, a qui ha qualificat de "brillant orador". "Tens un projecte exitós i guanyador, l'espera el PP i tot Catalunya", ha assegurat el líder popular. De fet, Casado s'ha mostrat convençut que, amb el partit renovat, el PP creixerà a Catalunya.

Una convicció que també té el mateix president dels populars catalans, Alejandro Fernández, que aposta per un "rearmament ideològic" per fer front a l'independentisme a través de la batalla de les idees. "Jo mai renego de la paraula 'dreta', però em centro en el 'centre' per la meva actitud, que m'ha portat a pactar durant la meva etapa com a regidor", ha afirmat. Fernández vol erigir el PP com un partit de conviccions conservadores.

stats