Política 24/06/2019

Casado es reuneix en secret amb Sánchez mentre Rivera es nega a una tercera trobada amb el president

Les posicions per a la investidura continuen "allunyades"

Germán Aranda
2 min
Pedro Sánchez i Albert Rivera / EFE

MadridFonts del govern espanyol i del PP han confirmat aquest dilluns a la tarda que, al matí, el president en funcions, Pedro Sánchez, s'ha reunit amb el president popular, Pablo Casado, al Palau de la Moncloa, en una reunió discreta que no ha comptat amb compareixences ni imatges per als mitjans. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha refusat, en canvi, trobar-se per tercera vegada amb Sánchez, perquè entén que les posicions ara com ara són irreconciliables, segons han assenyalat fonts de la formació taronja.

La reunió de Casado amb Sánchez ha tingut lloc per petició del socialista i el format no públic ha sigut "demanat expressament per la Moncloa", han dit fonts del PP. Casado hi ha assistit per "lleialtat institucional" i li ha reiterat a Sánchez la seva negativa a la investidura, així com opinions ja fetes públiques prèviament relacionades amb Catalunya, Navarra o la Unió Europea. Fonts del govern han confirmat que "les posicions per a la investidura continuen molt allunyades".

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va refusar, en canvi, aquesta reunió, que li va sol·licitar Moncloa dilluns passat, segons han explicat fonts del partit taronja. "El president de Cs va rebutjar aquesta trobada, ja que li ha dit en dues ocasions i en persona, i una altra a la reunió amb el cap d'estat, que els electors han volgut que Cs faci una oposició seriosa", han explicat fonts del partit, "i que la direcció de Cs s'ha negat a donar suport a la investidura, per activa per passiva, del senyor Sánchez". Sánchez ja es va reunir amb Rivera i Casado, per separat, un cop va guanyar les eleccions generals i també després de les rondes de consultes en què el rei d'Espanya, Felip VI, li va demanar que busqués majories parlamentàries per formar govern.

stats