Política 02/07/2018

Casado proposa a Palma mesures per reforçar la unitat d'Espanya

El candidat del PP es mostra rotundament en contra de l'apropament dels presos catalans i acusa Sánchez de pagar el preu de la moció de censura

Carles Tudurí
2 min
Casado, a la seva arribada a l'acte amb la militància del PP a Palma

PalmaEl candidat a presidir el Partit Popular Pablo Casado ha manifestat aquest dilluns a Palma la seva intenció de reforçar institucionalment i jurídicament la unitat espanyola mitjançant una sèrie de propostes com la de recuperar el recurs previ d'inconstitucionalitat.

Casado s'ha mostrat molt dur amb el govern de Sánchez, perquè considera que ja està començant a pagar els suposats pactes amb els partits independentistes, que, en la seva opinió, el van fer guanyar la moció de censura contra el govern de Rajoy.

"No estam d'acord amb les concessions que es volen fer als partits independentistes ni amb l'apertura d'una reforma constitucional ni amb un referèndum pactat ni amb l'acostament dels presos que, segons el jutge, poden haver comès delictes molt greus", ha assenyalat de manera contundent.

A més del recurs previ d'inconstitucionalitat, Casado considera necessari incloure de nou en el Codi Penal el delicte de sedició impròpia i el d'organització de referèndum il·legal, eliminats durant governs socialistes anteriors.

Casado ha estat rebut a Palma per prop de 200 militants i per destacades personalitats del partit a les illes com el seu màxim responsable, Biel Company, els expresidents José Ramón Bauzá i Biel Cañellas, l'exdelegada del govern, Maria Salom, i l'exbatlessa de Palma, Catalina Cirer, tot i que l'aparell de l'organització a les Balears manté la neutralitat en aquesta pugna per aconseguir la presidència del Partit Popular a Espanya.

Casado, amb Biel Company i Biel Cañellas

El candidat del Partit Popular ha destacat la necessitat de tornar al govern "però no per fer el mateix ni amb els mateixos, sinó per recuperar els tres milions de vots que hem perdut i no dependre de frontisses nacionalistes i oportunistes", ha explicat.

"La pregunta que jo faig és quin projecte del Partit Popular pot ajudar més als regidors i governs regionals a aconseguir els millors resultats a les eleccions? La gent vol un partit amb cares noves però amb experiència i orgullosa del que hem fet per Espanya, però també inconformista i amb autocrítica per veure el que podem millorar", ha afegit.

"No tenc a ningú darrere de la meva candidatura", ha explicat Casado. "No m'he fet foto amb cap president autonòmic", ni exministres, ni presidents provincials. Vull ser el candidat de les bases", ha dit en referència al fet de si l'expresident José María Aznar és al darrere de la seva candidatura.

stats