Política 16/04/2019

Casado respon Sánchez sobre el vot jubilat: "Vol congelar les pensions amb aquesta crisi a la qual ens condueix"

El líder del PP acusa el socialista de presumir de la pujada aprovada per Rajoy

Dani Sánchez Ugart
2 min
El líder del PP, Pablo Casado, aquest dilluns a Las Palmas de Gran Canaria en una visita a un centre de formació professional.

MadridEl candidat del PP, Pablo Casado, ha contraatacat i ha respost aquest dimarts al PSOE en la pugna pel vot jubilat, decisiu de cara a les eleccions del 28-A, i molt mobilitzat contra el factor de sostenibilitat de les pensions impulsat pel govern de Mariano Rajoy. Després que el candidat socialista es comprometés el cap de setmana a blindar a la Constitució la revalorització de les pensions, el seu rival l'ha acusat de voler "congelar" les pensions i posar en risc l'ocupació "amb aquesta crisi econòmica a la qual ens està portant irremeiablement".

Casado ha recordat la campanya de José Luis Rodríguez Zapatero, que va arribar al poder poc abans de l'esclat de la crisi econòmica i va congelar les pensions "per primer cop a la democràcia", en el que ha definit com "el més cruel, el més fàcil". "Això fa l'esquerra i és el que pretén fer Pedro Sánchez, cosa que posarà en risc l'ocupació amb aquesta crisi econòmica a la qual ens està portant irremeiablement", ha asseverat.

Casado també ha dit que la pujada de les pensions de la qual presumeix Sánchez va ser aprovada en els pressupostos del PP en la votació dels quals el candidat socialista "va votar en contra". "Ara quan les vídues arribeu a casa i rebeu una carta dient que se us ha apujat la pensió un 8% recordeu que va ser pels pressupostos de Rajoy", ha explicat en un acte a Castella-la Manxa.

A més, el candidat popular s'ha compromès amb la revalorització de les pensions, després que el seu responsable econòmic, Daniel Lacalle, es fes un embolic defensant una baixada de les pensions, i ha dit en concret que incrementaran entre un 2% i un 15% les pensions de les treballadores que tinguessin fills en l'època en la qual treballaven. També ha anunciat un pla per blindar fiscalment l'estalvi i deixar exempts d'impostos els rescats dels petits estalvis a l'hora de jubilar-se.

Fora d'aquest assumpte, Casado ha insistit en el seu discurs habitual de carregar contra Sánchez pels seus presumptes pactes amb independentistes, i ha dit que vol fer ministres Carles Puigdemont, Quim Torra, Arnaldo Otegi i Pablo Iglesias. A més, ha reiterat la proposta d'il·legalitzar partits que avalin la 'kale borroka' a Catalunya i el País Basc i a prohibir per llei els indults a condemnats per rebel·lió i sedició.

stats