Política 13/09/2018

Casado assegura en un escrit al Suprem que no ha comès cap delicte amb el màster

El tribunal demana a la fiscalia que l'informi sobre si ha d'investigar el líder del PP

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El líder del PP, Pablo Casado, durant al sessió de control al Congrés dels Diputats.

MadridEn paral·lel al debat sobre la tesi doctoral de Pedro Sánchez, al Tribunal Suprem avança el procés judicial sobre el màster de Pablo Casado. El líder del PP ha enviat al Suprem un extens escrit de 28 pàgines en què al·lega que no ha comès cap delicte i demana que no s'admeti ni a tràmit el seu cas. Fonts de l'alt tribunal confirmen que han rebut el document i que l'han inclòs en el trasllat del procediment al ministeri públic perquè es posicioni sobre la qüestió.

I és que l'alt tribunal també ha demanat aquest dijous a la fiscalia que emeti un informi sobre si ha d'investigar o no Casado pel fet que la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid li hagués regalat presumptament un màster cursat el 2008. Segons fonts jurídiques, es tracta de la primera decisió que ha pres la sala d'admissió del Suprem des que la jutge que investiga el màster de Cristina Cifuentes va decidir elevar la causa a l'alt tribunal a principis d'agost. Un cop rebi l'informe de la fiscalia, el Suprem s'haurà de pronunciar sobre si obre o no la causa contra el líder del PP per presumptes irregularitats.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha volgut apuntar justament en la direcció de la causa judicial contra Casado. "El problema d'aquest país al Suprem és que no sabem on és el treball de Pablo Casado", ha assenyalat en declaracions als passadissos del Congrés.

stats