Política 19/08/2019

Casado acusa Sánchez de "no fer la seva feina" i insisteix en una aliança de la dreta si hi ha noves eleccions

El líder del PP treballa per aglutinar Ciutadans i Vox a España Suma

Laia Forès
2 min
El líder del PP, Pablo Casado, durant l'acte de presa de possessió de la presidenta de la Comunitat de Madrid aquest dilluns.

MadridDavant les dificultats del PSOE per pactar amb Unides Podem el seu suport a la investidura de Pedro Sánchez, el PP es prepara per si hi ha noves eleccions generals al novembre, un escenari cada cop més probable. El líder del PP, Pablo Casado, ha insistit aquest dilluns sobre la necessitat d'una aliança de la dreta per aconseguir una majoria que els permeti governar en el cas de repetir les eleccions. El partit vol sobretot que Ciutadans, però també Vox, s'avingui a una aliança amb la marca España Suma, seguint l'exemple de Navarra, on es van presentar a les municipals i autonòmiques en una plataforma política el PP, UPN i Cs. "Va ser un èxit", ha destacat Casado.

"Els espanyols ens estan mirant i ens demanen esforços per evitar la fragmentació, que ha sigut letal" en els últims comicis del 28-A, ha subratllat Casado en unes declaracions a la premsa després de la presa de possessió d'Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid. La proposta del PP, però, topa per ara amb la negativa del partit d'Albert Rivera. "A les pròximes eleccions, si el centre i la dreta volen guanyar i governar han d'anar junts", ha insistit Casado.

El líder del partit conservador també ha carregat contra el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a qui acusa de "no estar fent la seva feina". Segons el cap de l'oposició, Sánchez –que aquest dilluns ha tornat a la feina després de les vacances– no està negociant prou per aconseguir formar govern.

El president en funcions i líder del PSOE va anunciar que les converses es reprendrien a finals d'agost, però a hores d'ara no hi ha cap cita a la seva agenda. La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha assegurat aquest matí en una entrevista a la SER que encara no hi ha cap nou contacte amb Unides Podem (UP) i ha donat poc marge a l'entesa per les profundes diferències en matèries clau entre el PSOE i UP. "Ens separen moltes coses en les polítiques d'estat. Tenim criteris molt diferents", ha subratllat Calvo.

stats