Política 10/10/2019

Casado acusa Sánchez d’utilitzar l’Advocacia de l’Estat i les bestretes a les comunitats amb finalitats electorals

Culpa el líder socialista de "grapejar" les institucions i dels mals indicadors econòmics

Acn
2 min
Pablo Casado a la seu del PP a Madrid després de conèixer-se els mals resultats.

MadridEl líder del PP, Pablo Casado, ha acusat aquest dijous el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de “grapejar” i “utilitzar” l’Advocacia de l’Estat i les bestretes pendents de pagament a les comunitats autònomes amb finalitats electorals.

“Per complir amb una macroeconomia que no és bona per a ell, Sánchez porta retenint durant un any el que hem pagat amb els nostres impostos i el que ha d’anar a les autonomies per finançar l’educació, la sanitat, la dependència i les polítiques socials –ha dit–, però ara, com que estem en campanya electoral, utilitza l’Advocacia de l’Estat perquè li digui que ara sí que pot lliurar a les comunitats autònomes les bestretes del que ja van recaptar als ciutadans”.

Es tracta, segons Casado, d’un capítol més de l’ús de les institucions per part del president del govern en funcions. “Ha utilitzat el CIS, la televisió pública, la diputació permanent i la Moncloa per fer mítings, i ara utilitza l’Advocacia de l’Estat perquè justifiqui utilitzar els impostos dels espanyols per fer campanya electoral”.

Tot plegat després que aquest dijous el mateix Sánchez anunciés que ja té l'aval jurídic per pagar les entregues a compte a les comunitats autònomes, després d'un informe favorable de l'Advocacia de l'Estat. El pagament de les bestretes podria aprovar-se durant el consell de ministres de divendres. Catalunya rebrà uns 875 milions d'euros dels diners pendents i el pagament global que farà l'executiu espanyol en funcions serà d'uns 4.500 milions. El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, va anunciar un contenciós legal contra l'Estat per l'impagament de les bestretes pendents, que va xifrar en uns 1.300 milions.

El popular, a més, ha culpat Sánchez d'una economia que "va malament", ha assegurat, i de voler en campanya "entregar un xec en blanc als espanyols que serà un xec sense fons". Ha citat els mals indicadors econòmics i ha assegurat que "el PSOE mai s'ha ocupat de les classes treballadores i mitjanes, quan ha governat ha destruït llocs de treball i ha congelat les pensions".

stats