Política 21/09/2019

Casado critica que el PSOE vulgui "desbloquejar ara" els lliuraments a les comunitats per "comprar voluntats"

Denuncia que el govern espanyol va assegurar fa quatre dies que "era impossible"

Ara
2 min
Casat critica que el PSOE vulgui "desbloquejar ara" els lliuraments a les comunitats per "comprar voluntats"

MadridEl president del PP, Pablo Casado, ha assegurat que "no és seriós" que el govern espanyol "ara vulgui desbloquejar" els lliuraments a compte de milers de milions d'euros a les comunitats autònomes. "Estem a favor que s'entreguin diners, però el que fins fa quatre dies era impossible ara com que hi ha eleccions el govern diu que pot comprar voluntats electorals amb els diners que havien pagat els contribuents en les autonomies... Pensem que és un pas més en la instrumentalització molt negativa de les institucions i els recursos públics per fer campanya que no és admissible", ha remarcat.

Casado ha fet aquestes manifestacions abans d'acudir, a Logronyo, al tradicional acte -al qual també ha assistit la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto- del Pisado de la Uva y Ofrenda del Primer Mosto a la Virgen de Valvanera, que s'emmarca en les festes de San Mateo de la capital de la Rioja. Ha estat acompanyat de la vicesecretària de política social del PP, Cuca Gamarra, i del president dels populars de la Rioja, José Ignacio Cendrers.

Titlla de "malaltia social" la proposta de veto de Bildu

Casado, així mateix, ha qualificat de "malaltia social" que "algú no pugui visitar una comunitat autònoma per tenir una ideologia o per defensar la llibertat", en resposta a la proposta de Bildu de demanar al Parlament basc el veto del PP, Ciutadans i Vox durant la campanya electoral. Ha assenyalat, en relació a la proposta de Bildu, que "jo no soc important per anar o no, que per descomptat hi seguiré anant, sinó que és un símbol del que està passant massa vegades al País Basc".

De fet, ha lamentat que "hi ha qui no és grat per ser fill de guàrdies civils, hi ha funcionaris que no són grats per no parlar la llengua cooficial, i hi ha familiars que no són grats i que han de marxar del País Basc perquè no combreguen amb el nacionalisme excloent". Tot això ho ha qualificat de "malaltia social".

Per a Casado, "és trist" que Bildu "hagi estat imprescindible per dur el govern de Navarra al PSOE". Per això, ha assegurat que "ningú pot dormir tranquil si Bildu té una posició rellevant en la política espanyola", de manera que "és hora que tots els partits constitucionalistes, inclòs el PSOE, fem una reflexió que en democràcia no tot és assumible i que un partit que ens vol fer fora d'una part tan important d'Espanya i que a més no ha condemnat els 800 assassinats de la banda terrorista ETA, no pot ser soci ni a Navarra, ni al País Basc, ni enlloc".

stats