Política 17/09/2020

Desenes de persones boicotegen un acte de Casado i Albiol a Badalona

El líder del PP torna a presentar el seu pla antiokupes després de visitar un edifici desocupat

Mireia Esteve
2 min
Els populars Pablo Casado, Alejandro Fernández i Xavier Garcia Albiol aquest dijous a Badalona.

BadalonaEl mateix dia que el president de la Generalitat, Quim Torra, anava a Madrid per la seva vista al Tribunal Suprem, el líder del PP, Pablo Casado, feia el camí contrari i es plantava a Badalona per tornar a presentar el seu pla contra l’ocupació il·legal. Ho feia acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol. A tots dos els han rebut desenes de persones que els han escridassat amb lemes com “Aquí hi ha la màfia del PP” i “Vosaltres sou la màfia”, i han boicotejat les declaracions que Casado, Albiol i també el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, han fet als mitjans de comunicació.

Casado ha triat Badalona per tornar a presentar el seu pla contra l’ocupació il·legal –que preveu tramitar en forma de proposició de llei al Congrés–, i ho ha fet després de visitar un edifici del barri de la Salut que s’havia intentat ocupar, però on ara mateix ja hi viuen uns nous inquilins. En aquest sentit, Albiol ha tret pit que des que és alcalde la Guàrdia Urbana ha aconseguit aturar un 40% de les ocupacions il·legals. “La democràcia consisteix en escoltar, ser capaç d’escoltar les peticions de la gent. I això és el que ha fet Albiol, per això és alcalde”, ha dit Fernández dirigint-se als manifestants que han agafat un micròfon i uns altaveus per evitar que se sentissin les paraules dels populars.

Casado, per la seva banda, ha carregat contra el vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, perquè ahir “va justificar l’ocupació” des del Congrés de Diputats. “Que deixi viure al jardí de casa seva els seus ocupes”, ha ironitzat. Segons el líder popular, en els últims mesos hi ha hagut 3.700 ocupacions il·legals a Espanya, una xifra que “triplica el que passava el 2005”. “No s’entén que no hi hagi un consens polític. Igual que no es pot robar en un supermercat, no es pot robar un habitatge”, ha comparat.

stats