Política 27/10/2019

Carmen Calvo: "No hi ha res més revolucionari que complir la llei"

La vicepresidenta del govern espanyol ha assegurat a Calvià que utilitzaran una "mà de ponderació i fermesa" per garantir la unitat territorial

Elena Navarro
4 min
Carmen Calvo i Francina Armengol, aquest diumenge a Calvià

Calvià"Estam davant unes eleccions sense voler-ho, però si hi hem d'anar hi anam, i hi anam a guanyar", ha afirmat la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, aquest diumenge al matí a Calvià. Ho ha fet en un míting polític a l'auditori de l'IES Bendinat, en què també ha participat la presidenta del Govern balear, Francina Armengol; el candidat al Congrés, Pere Joan Pons; el candidat per Mallorca al Senat, Cosme Bonet, i el batle del municipi, Alfonso Rodríguez Badal.

Calvo ha defensat el seu partit com l'únic que pot donar "garanties i tranquil·litat" a l'Estat. En aquest sentit, ha assegurat que "no hi ha res més revolucionari que complir la llei" i que "totes les revolucions els socialistes les han fetes al BOE". La vicepresidenta de l'executiu central ha fet referència al procés català i ha assegurat que "la mateixa mà de ponderació i fermesa que utilitzen per garantir la unitat territorial del país, s'utilitza i s'utilitzarà per al diàleg i la política en el marc de la Constitució". "Donarem la cara pel que representa la nostra Constitució", ha reblat.

Calvo també ha recordat que "quan a Rajoy li va tremolar la mà amb la seva majoria absoluta al Senat, vàrem anar a ajudar com a lleial oposició", referint-se a l'aprovació de l'article 155 a Catalunya sota el mandat del Partit Popular. Ha afegit que "quan els independentistes es varen saltar les lleis i la dreta va ser incapaç d'utilitzar la política per parar-ho, nosaltres hi vàrem ser". "No són paraules, són fets: en el 155 hi vàrem ser els socialistes", hi ha insistit.

La socialista ha criticat Unides Podem afirmant que "dediquen el 90% del seu temps a anar en contra de l'esquerra majoritària d'aquest país". "O es posen el GPS i deixen de perdre l'horitzó o ho pagaran", ha sentenciat. A més, ha advertit que "el fet que les dretes sumen no és una hipòtesi, és una realitat", i que "ho fan en un moment, perquè el poder per a ells és fonamental". "Els socialistes entrarem en els rècords Guinness, perquè els guanyarem tres vegades en un any", ha conclòs.

Francina Armengol: "Si algú pot solucionar les crisis territorials és el Partit Socialista"

"Si Pedro Sánchez és president, podrem tirar endavant el full de ruta de les Illes Balears i per això val la pena lluitar", ha defensat la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, en el míting a Calvià. Un dels exemples que ha anomenat és la LOMQE: "A les Balears hem fet enormes avanços en l'educació, però tenim una llosa que és la LOMQE, i necessitam Pedro Sánchez perquè l'elimini", ha apuntat.

Ha demanat el vot per a un govern central socialista amb qui "poder dialogar i acordar", cosa que, segons ella, no va passar amb el govern en mans del Partit Popular: "Moltes vegades ni agafaven el telèfon", ha assegurat. Pel que fa al finançament autonòmic, Armengol ha sostingut que "gràcies a un govern socialista vàrem aconseguir aprovar el REB". "S'ha de millorar, però sobretot s'ha de complir", ha afegit.

Respecte de la situació política a Catalunya, la líder socialista només ha dit que "tenim algunes crisis territorials, sens dubte, i si algú les pot solucionar, és el Partit Socialista". La presidenta balear ha destacat la gestió després de la fallida de Thomas Cook com un exemple de coordinació entre els executius balear i espanyol: "En només en una setmana vàrem aconseguir aprovar una ajuda de 500 euros durant quatre mesos per als treballadors que havien quedat sense feina", ha dit.

Per acabar, la presidenta ha fet "una confidència" d'algun dels moments "més meravellosos" de la legislatura, que han estat per ella l'aprovació de la Llei de fosses i la de la Llei de memòria històrica. Així mateix, s'ha mostrat "orgullosa" de veure Pedro Sánchez mirant "com sortia el dictador d'allà on estan enterrades les víctimes del franquisme; això era una anomalia democràtica que no podíem consentir".

Pere Joan Pons: "La dreta extrema és Pablo Casado, per molta barba que es posi"

Per la seva banda, Pere Antoni Pons ha alertat de les conseqüències d’un possible govern en mans de les dretes. “La dreta extrema d’avui és Pablo Casado, per molta barba que es posi”, ha dit el candidat socialsita al Congrés, enmig de les rialles dels assistents. Pons s’ha mostrat confiat en l’èxit del seu partit en les eleccions del 10 de novembre: “Tornarem a ser la primera força, tornarem a fer història”, ha defensat.

Finalment, Alfonso Rodríguez Badal, batle de Calvià, ha destacat en l'inici del seu discurs la importància del Fortí d'Illetes "i l'espai de memòria que els socialistes hi vàrem fer". A més, ha acusat "la dreta" d'intentar "blanquejar aquest record i memòria". Ha demanat que la ciutadania vagi a votar, "una possibilitat heretada per tots els que varen lluitar i morir per aquests drets". Pel que fa a l'extrema dreta, ha dit que "Abascal i Ortega Smith són present i hem de fer que no tinguin futur". "La dreta hi és i la dreta suma. I no els hem de permetre que creixin ni un centímetre més", ha conclòs.

Abans de l'acte, els socialistes han fet una ofrena al Bosc de la Memòria que hi ha darrere l'Institut de Bendinat.

stats