Política 09/05/2018

Capdepera també ha rebut un recurs per les ajudes a la normalització lingüística als comerços

Es tracta del segon recurs contenciós administratiu del govern de l'Estat, després del que va presentar dilluns contra l'Ajuntament de Pollença

M.cifre
1 min
Capdepera també ha rebut un recurs per les ajudes al català

PalmaEls ajuntaments de Pollença i Capdepera, entre molts altres municipis mallorquins, tenen una línia de subvencions per als negocis que utilitzen preferentment la llengua catalana en la seva activitat empresarial (retolació, cartes de restaurants, etiquetes, bosses, documents, etc.).

Enguany l'Ajuntament de Capdepera hi destina una partida pressupostària de 1.200 euros, tot i que, segons que informa el mateix ajuntament, en la passada convocatòria (2017) només una empresa va sol·licitar aquesta ajuda. Ara, l'Advocacia de l'Estat ha presentat un recurs contenciós administratiu contra aquestes ajudes, que s'atorguen al municipi gabellí des de fa deu anys.

El mateix ha passat amb l'Ajuntament de Pollença, que concedeix aquestes ajudes des de fa 20 anys, durant els quals hi ha hagut governs de diferents colors polítics. Per això, el batle de Pollença, Miquel àngel March, es va mostrar sorprès aquest dilluns en rebre la notícia.

El Consell de Mallorca, per la seva banda, recupera aquest 2018 la línia de subvencions que s'havien concedit fins l'any 2010 i que es varen suspendre l'any 2011. Les ajudes tenen l'objectiu de potenciar l'ús del català als comerços de Mallorca amb un pressupost total de 250.000 euros, que s'han de repartir entre aquelles empreses que utilitzin el català en rètols, webs, cartes de restaurants i llibrets.

stats