CONVENCIÓ ESTATAL DE TURISME
Política 20/04/2018

Canàries i Balears volen via lliure per al 75%

S’espera que Rajoy parli avui sobre el descompte aeri a la convenció del PP

S. Vidal/efe
2 min
Imatge d’arxiu de la reunió de presidents provincials del Partit Popular.

PalmaEl president del Govern, Mariano Rajoy, clausurarà aquest dissabte la convenció estatal de turisme del Partit Popular a l’hotel Victòria de Palma. Durant el parlament final s’espera que faci algun gest que doni a entendre una aprovació definitiva del 75% del descompte aeri per als vols amb la Península. La rebaixa podria arribar per l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat o amb el document tancat d’un nou Règim Especial per a les Illes Balears que segons la conselleria d’Hisenda, encara s’està negociant.

Mentrestant, els consellers de l’àrea de transports dels governs canari i balear varen coincidir ahir a assenyalar que esperen que les esmenes als pressupostos generals de l’Estat contemplin l’increment del 75% del descompte aeri per als residents en els vols a la Península.

Ho varen dir durant la presentació dels quatre vols setmanals que operarà l’aerolínia Binter i que connectaran els dos arxipèlags. El conseller de Territori i Mobilitat, Marc Pons, va destacar la importància de l’aliança entre les dues comunitats per aconserguir l’ increment del descompte.

De moment, ahir s’acabà el termini per presentar esmenes a la totalitat a la Llei dels pressupostos generals de l’Estat i el Partit Nacionalista Basc (PNB), que té a les seves mans -amb el vot de Coalició Canària- la viabilitat dels comptes, no en va presentar. Aquesta renúncia permet que la tramitació dels pressupostos avanci. Les esmenes a la totalitat es votaran la propera setmana, els dies 25 i 26 d’abril, i, si es rebutgen, quedaran fixades les quantitats globals dels comptes públics.

Suport al turisme

El Partit Popular sap que tant el 75% de descompte aeri per als residents com el REB són els dos temes de consens que estan sobre la taula de les aspiracions de les diferents formacions polítiques. És més, durant la convenció estatal del PP de fa deu dies, ja s’assegurà que el president Rajoy anunciaria les dues mesures durant l’acte d’avui a Palma. El problema és que no hi ha cap novetat al respecte. D’una banda, manca l’aprovació dels pressupostos generals que, de moment, no contemplen més que el 50% de descompte i, de l’altra, l’executiu balear assegura que l’acord del REB no està tancat i, tot i que s’hi fa feina, no presenta cap denou.

El que sí es mostrarà és el suport incondicional del Partit Popular al sector turístic, cosa que ja anuncià el portaveu del PP balear, Llorenç Galmés, en les jornades municipalistes del passat cap de setmana. “La visita de Rajoy és per l’aposta clara del PP pel turisme de qualitat davant la turismofòbia del govern d’Armengol”.

El col·lectiu Músics per la Llibertat, que cada dijous, a la plaça de Cort, canta per la llibertat dels presos polítics, rebrà el president del PP amb la composició de Pau Casals, “El cant dels ocells”.

stats