Política 11/02/2019

Calvo acusa "la dreta" de no acceptar la Constitució: "Estem davant d'una involució democràtica"

Casado descarta un cop més presentar una moció de censura per manca de suports

Ara
2 min
Calvo acusa "la dreta" de no acceptar la Constitució: "Estem davant d'una involució democràtica"

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha acusat el PP, Ciutadans i Vox de no acceptar la Constitució amb els seus atacs al president espanyol, Pedro Sánchez, i la seva insistència perquè convoqui eleccions. La número dos de l'executiu ha englobat els tres partits en un front de dretes a qui ha acusat de protagonitzar una "involució democràtica". "Estem davant d'una dreta que té tres partits però que és una, que encara no accepta la Constitució", ha assegurat Calvo en una entrevista a RNE en resposta a les crítiques de la concentració d'aquest diumenge a Colón, on, ha dit, es va posar en dubte la legitimitat del govern espanyol.

Calvo ha defensat que l'executiu de Pedro Sánchez té la mateixa legitimitat que l'anterior govern de Mariano Rajoy perquè va sortir dels escons del Congrés dels Diputats. "Estem en una involució de 40 anys de cultura política democràtica en els quals aquest país havia avançat molt en convivència. Hi ha alguns assumptes que estan traspassant uns límits inquietants", ha recalcat.

"No accepten la moció de censura, és on són ara. Ahir qualificaven el govern d'anticonstitucional, i només dir-ho ja és vulnerar la Constitució", ha insistit la vicepresidenta, que ha insistit que la petició que li feien a Sánchez de convocar eleccions quan acabava de guanyar la moció de censura infringia la mateixa Constitució, ja que la convocatòria de noves eleccions depèn del poder executiu i no del legislatiu.

Sobre la possibilitat de presentar una moció de censura contra Sánchez, el president del PP, Pablo Casado ha reiterat que el seu partit no descarta cap mecanisme parlamentari, tot i que ha admès que els números no surten. "No descartem res, però veiem que no dona la suma perquè PNB i Nova Canària mai ens donarien suport i Ciutadans també ha dit que no ho faria", ha reconegut el líder popular.

Des del seu punt de vista, "llevat que siguis Sánchez", les mocions es presenten per guanyar-les i no per "desvirtuar". "No va presentar ni programa de govern. Ha canviat el paradigma de la nostra tradició democràtica: governa sense haver guanyat unes eleccions, governa amb els que volen trencar Espanya i després d'una moció en la qual no presenta un programa", ha recordat.

Casado minimitza la poca afluència de gent a la manifestació

Casado ha dit que la manifestació d'ahir a Colón per la unitat d'Espanya va certificar "la fi" de Sánchez, i ha apostat un altre cop perquè el 26 de maig s'avancin les eleccions generals i es visqui un 'superdiumenge', amb comicis municipals, autonòmics, europeus i generals. "Demano que [Sánchez] recapaciti i convoqui eleccions, com es va comprometre en la moció de censura", ha dit en una entrevista a Onda Cero.

"El 26 de maig seria un dia preciós per posar quatre urnes. Crec que Sánchez cada dia que passi perdrà vots", ha afegit. Segons el líder del PP, la marxa per la unitat d'Espanya organitzada després que l'executiu del PSOE acceptés un relator en el diàleg a Catalunya ha demostrat que l'etapa de Sánchez a la Moncloa "s'ha acabat". Sobre la poca afluència de gent en la concentració a Colón, Casado ha posat en valor que hi va anar "moltíssima gent" i que la manifestació es va organitzar en tan sols tres dies.

stats