Política 19/10/2019

La CUP proposa reunir aquest dilluns una taula amb tots els càrrecs electes a favor del dret a l'autodeterminació

Els cupaires també demanen crear una "taula internacional" per superar el conflicte amb l'Estat

Mireia Esteve
2 min
La CUP proposa reunir aquest dilluns una taula amb tots els càrrecs electes a favor del dret a l'autodeterminació

BarcelonaDavant l'escenari obert després de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem, la CUP ha decidit reunir aquest dissabte al matí tots els seus càrrecs electes repartits pel territori català per abordar una sortida al conflicte català. I la primera proposta que han llançat és que se celebri una reunió de tots els càrrecs electes dels partits que són favorables al dret a l'autodeterminació. Una trobada que els anticapitalistes proposen que sigui aquest dilluns 21 d'octubre mateix. "La trobada ha de concretar el programa de reivindicació que adrecem a la comunitat internacional", ha explicat el diputat de la CUP Carles Riera en una roda de premsa a la plaça Fort Pienc.

Precisament, l'esfera internacional és l'àmbit on la CUP proposa centrar l'estratègia per aconseguir exercir de manera "efectiva" el dret a l'autodeterminació. Així, Riera ha exigit crear una "taula internacional per l'autodeterminació, l'amnistia i la llibertat". El diputat anticapitalista, però, no ha volgut concretar amb quins actors internacionals han contactat i ha assegurat que els pròxims dies en donaran més detalls. Aquesta taula, però, hauria d'abordar com es posa fi a la repressió i s'aconsegueix la llibertat dels presos i detinguts en les mobilitzacions d'aquesta setmana, així com l'exercici del dret a l'autodeterminació.

Els cupaires consideren que la Generalitat "no ha estat a l'alçada" i ha "ajudat" l'Estat a exercir la repressió. De fet, consideren que el Govern "està lligat de mans i peus" per l'estat espanyol i que l'executiu que presideix Quim Torra no té "cap voluntat de superar límits, sinó que obeeix l'Estat". Riera, a més, també ha apuntat al Parlament, on creu que hi ha un "buit de poder" i que no té la "capacitat de donar respostes polítiques" a la situació que viu Catalunya.

Tot i que la CUP havia repetit diverses vegades que eren partidaris d'anar a un escenari d'eleccions anticipades perquè veien el Govern sense rumb per tirar endavant la independència –una tesi que mantenen–, aquest dissabte Carles Riera ha descartat aquest escenari. "Les eleccions no són una sortida ara [...]. Són per desmobilitzar el poble", ha afirmat.

Crida a mantenir la mobilització "transversal i pacífica"

Per tot plegat, la CUP ha demanat a l'independentisme que continuï mobilitzant-se al carrer i ha assegurat que "contribuirà" a mantenir-la. En aquest sentit, ha fet una crida a què les mobilitzacions siguin "transversals i pacífiques". "Hi ha d'haver assemblees als barris per mantenir la mobilització al carrer", ha subratllat Riera. El diputat ha tornat a demanar la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, i ha afirmat que dona suport a la manifestació convocada per Arran i els CDR, en contra la repressió policial d'aquests dies.

stats