Política 25/09/2017

La CUP demana als Mossos que no acatin si reben l'ordre de retirar urnes l'1-O: "Han de desobeir"

Salellas avança que estan treballant per recuperar la Sindicatura Electoral

Acn
1 min
Benet Salellas: "Si es manté la clau d’excepcionalitat de la legislatura, nosaltres hi continuarem sent"

BarcelonaEl diputat de la CUP Benet Salellas ha demanat als Mossos d'Esquadra que no acatin si finalment reben l'ordre de retirar urnes l'1-O. "Nosaltres tenim la confiança, l'esperança que es posaran al costat de la defensa dels drets democràtics", ha recalcat Salellas en una entrevista al programa 'Els matins', de TV3. "Han de desobeir. S'han de posar al costat de la gent. En aquest país el 80% de la població ha dit que vol un referèndum, que vol votar. I, per tant, jo penso que els Mossos d'Esquadra pel que han d'estar és per defensar els drets de la gent", ha reflexionat en veu alta el cupaire, que ha reiterat que hi haurà referèndum, tot i que amb tot l'aparell judicial i policial de l'Estat en contra "pot ser que moltes garanties quedin debilitades".

Precisament, Salellas ha avançat que estan treballant per recuperar la Sindicatura Electoral. "Nosaltres som defensors de recuperar-la, ja que ens sembla que és un element imprescindible per garantir que hi ha una autoritat electoral el dia 1 d'octubre", ha reblat el diputat de la CUP.

Per la seva banda, el portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, també ha fet una crida als Mossos d'Esquadra a evitar la detenció de Puigdemont en cas que s'acabi executant l'"amenaça" dels fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza. A més, ha fet una demanda col·lectiva de mobilització permanent per ajudar a aturar aquesta detenció, que ha situat "fora de la llei" i ha qualificat de "despropòsit".

stats