Publicitat
Publicitat

Hisenda confirma que l'objectiu de dèficit mitjà de les autonomies serà de l'1,3% aquest any

El topall, però, es repartirà de forma asimètrica entre territoris

El secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha confirmat aquest dimecres que l'objectiu de dèficit mitjà de les comunitats autònomes serà de l'1,3% aquest any després que Brussel·les concedís a Espanya dues dècimes més, fins al 6,5%.

Després de la reunió del Consell Nacional de l'Administració Local (CNAL), Beteta no ha concretat qui es quedarà l'altra dècima addicional, que previsiblement serà per a la Seguretat Social.

El conjunt de les autonomies hauran de tancar l'any amb un dèficit de l'1,3% als seus comptes, però cadascun dels territoris tindrà metes individualitzades, que seran inferiors al saldo negatiu que van registrar el 2012. És a dir, Catalunya tindrà un límit inferior a l'1,9% i Extremadura –la més complidora l'any passat– al 0,6%.

El repartiment asimètric del dèficit es debatrà demà a la trobada entre Hisenda i les comunitats al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), tot i que en principi no s'espera cap decisió concloent fins a finals de juliol.

21D
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF