Política 26/06/2013

Montoro admet que a Espanya hi ha "massa" economia submergida

El ministre no en dóna dades, però reconeix que la recaptació tributària en relació amb el PIB és "clarament inferior" a la dels països desenvolupats

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha admès aquest dimecres que a Espanya hi ha "massa" economia submergida, i ha reconegut que la recaptació tributària en relació amb el PIB és "clarament inferior" a la dels països desenvolupats.

Montoro ha respost així en la sessió de control al govern al Congrés a la pregunta del diputat de CiU Josep Sánchez Llibre sobre la quantificació que fa el govern de l'economia submergida a Espanya. El ministre ha assegurat que hi ha moltes maneres de mesurar l'economia submergida i ha incidit que pertany a l'àmbit del desconegut, "perquè si no, no seria submergida". Referent a això, ha recordat les diferents lleis que s'han aprovat darrerament al Congrés per lluitar contra el frau fiscal.

Així mateix, ha admès que "a vegades" l'actuació de l'Agència Tributària pot incomodar els contribuents, si bé ha insistit que aquesta tasca és necessària per finançar els serveis públics dels ciutadans.

Per la seva banda, Sánchez Llibre s'ha mostrat sorprès pel fet que el govern no disposi d'un indicador oficial de l'economia submergida. El diputat de CiU ha destacat que alguns estudis la xifren en el 20% del PIB i ha afegit que, amb això, Hisenda perd al voltant de 60.000 milions d'euros. També ha demanat que l'Agència Tributària posi la seva cara amable per als que paguen habitualment i sigui un instrument "ferotge" per als "clandestins".

stats