Política 30/05/2018

CCOO exigeix la nul·litat del conveni de seguretat per a festes al Consell de Menorca

L'ARA Balears ha pogut saber que si el Consell i els ajuntaments no fan marxa enrere i no obren un procés negociador amb les policies locals, el conflicte es resoldrà als jutjats

Ara Balears
2 min
Els agents de la Policia Local són molt importants en els protocols de seguretat a les festes patronals de Menorca.

MaóEl sindicat Comissions Obreres ha presentat al Consell Insular de Menorca un recurs d'alçada contra l'acord de proposta de conveni bilateral entre els ajuntaments de l'illa, aprovat a la Junta de Batles que va tenir lloc el passat dia 10. En demanen la nul·litat i que s'obri un procés negociador. En el cas de no obtenir una resposta afirmativa, l'ARA Balears ha pogut saber que s'interposarà un contenciós judicial. Comissions recorda que l'Agrupació Sindical de Policies Locals de les Illes Balears va enregistrar un document a l'organisme que reuneix tots els batles menorquins en què es demanava tractar i establir un procés de negociació i consulta amb l'objectiu d'arribar a poder signar entre tots el conveni bilateral de col·laboració per reforçar les festes patronals dels pobles de l'illa, i s'oferien per mitjançar-hi.

Després de no rebre resposta, el sindicat apunta que aquesta petició es va reiterar a tots els ajuntaments. També s'han tingut en compte els diferents canvis normatius que han anat modificant els acords signats als consistoris, tots els quals actualment estan denunciats, a l'espera d'una renegociació per adequar el conveni a la normativa vigent. En aquest sentit, Comissions Obreres recorda que els convenis que no s'hagin negociat segons el TREBEP, en el cobriment amb comissions de serveis de policies locals, s'hauran acordat en contra de la normativa.

A partir d'aquí, l'Agrupació Sindical de Policies Locals detalla que la llei els empara en diferents articles. Així, s'estableix la possibilitat que, en el cas de sobrecàrrega de serveis que no requereixi un augment permanent de plantilla, els cossos podrien reforçar-se mitjançant la provisió en règim de comissió de serveis per temps determinat, a través d'acords amb altres municipis. D'aquesta manera, els membres podrien actuar en el terme municipal que els sol·licita.

D'altra banda, per optimitzar recursos l'Administració General de l'Estat i les comunitats autònomes i les entitats locals han d'establir mesures de mobilitat interadministrativa. En referència a les retribucions complementàries, la quantia i estructura que han de tenir seran establertes per cada administració pública, tenint en compte els serveis extraordinaris prestats fora de la jornada normal de treball. Finalment, l'ASPLIB recorda que els funcionaris que es trobin en comissió de serveis continuaran percebent les retribucions i les indemnitzacions per raó del servei que els corresponguin de l'Ajuntament en el qual són titulars.

stats