Política 07/02/2020

CCOO demana a les institucions que pressionin Foment per evitar el Control Remot a Menorca

El sindicat recorda que no hi ha personal suficient per assumir el projecte

Ivan Martin
1 min
El sindicat vol que Consell i Govern instin al Govern espanyol a canviar els plans d'Aena per l'Aeroport de Menorca.

MaóComissions Obreres ha demanat la urgent intervenció del Consell de Menorca i el Govern balear per traslladar, directament, al Ministeri de Foment la negativa d’Aena de suprimir el Sistema de Control Remot, i construir una nova torre de control convencional, amb l’objectiu que el govern espanyol, que ostenta el 51% de l’ens aeroportuari, el pressioni perquè desisteixi de les seves intencions.

Així ho ha anunciat aquest divendres el responsable de la secció sindical de CCOO a l’Aeroport de Menorca, Ramon Carreras. “Davant les reiterades negatives d’Aena d'entrar en raó, consideram que les institucions públiques balears haurien de parlar amb Foment per exigir la supressió del projecte d’implantació d’un Sistema de Control Remot, sempre que no es prevegi la construcció d’una torre de control convencional. No podem perdre més temps”, ha assenyalat.

El sindicat adverteix que Aena no ha aportat informació nova en les darreres reunions mantingudes, i recorda que no hi ha personal suficient per assumir un repte d’aquestes característiques. “No ho deim nosaltres, tenim un document de la responsable de Recursos Humans d’Enaire que deixa clar que no reforçaran el personal. Aquest fet posa en seriós risc el procés de transició”, ha denunciat Carreras. Finalment, CCOO lamenta que el president i conseller delegat d’Aena, Maurici Lucena, no hagi respost les reivindicacions que el sindicat li va traslladar el passat 11 de desembre, en el marc de l’acte de commemoració del 50è aniversari de l’Aeroport de Menorca.

stats