Política 10/02/2020

CCOO es cansa de la manca de resposta d'Aena i convoca mobilitzacions a l'aeroport de Menorca

El sindicat demana més personal a l'estiu i la construcció d'una torre de control convencional

Ivan Martin
1 min
Els representants dels treballadors van traslladar personalment al President d'Aena les reivindicacions.

MaóComissions Obreres farà aquest dimecres les primeres mobilitzacions a l'aeroport de Menorca per a protestar per la manca de resposta d'Aena sobre dues qüestions que preocupen el sindicat. Es tracta, per una banda, de les condicions laborals dels treballadors de la infraestructura, i, per una altra, de la manca de concreció de l'ens aeroportuari en relació amb la implantació d'un sistema de control remot. Així ho han confirmat a l'ARA Balears fonts de l'organització sindicat, que s'han mostrat indignades per l'actitud dels màxims dirigents d'Aena.

Cal recordar que el passat 11 de desembre, en el marc de l'acte corresponent al 50è aniversari de l'aeroport de Menorca, el responsable sindical de CCOO Grup Aena, Ramon Carreras, va traslladar personalment al president i conseller delegat de l'ens públic, Maurici Lucena, les reivindicacions dels treballadors de la instal·lació menorquina. CCOO traslladà a Lucena la necessitat de disposar de més personal durant els mesos d'alta temporada turística, així com que s'optàs per la construcció d'una torre de control convencional, aprovada i pressupostada en el Document de Regulació Aeroportuari (Dora).

CCOO manté que l'aeroport de Menorca no pot ser el "banc de proves" d'Aena i que l'equipament no està en condicions per acollir un sistema de control remot. De fet, fonts sindicals insisteixen a assegurar que l'illa podria queda aïllada en el cas d'avaria. Amb les mobilitzacions d'aquesta setmana, caldrà veure cm reacciona Aena. Les reivindicacions sindicals tenen un ampli suport polític i social.

stats