Política 05/07/2018

Busquets deixa l'acta de diputada i la succeirà Miquel Gallardo

La vicepresidenta vol centrar-se en la Conselleria i MÉS espera reforçar el grup parlamentari incorporant una persona sense càrrecs de gestió

Jaume Ribas
2 min
Miquel Gallardo: “Volem estendre el codi ètic a tota l’Administració”

PalmaLa vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets, dimitirà pròximament com a diputada de MÉS per Mallorca al Parlament. D'aquesta manera, el partit vol que Busquets se centri en la tasca de vicepresidenta i consellera de Turisme i que entri algú amb més temps i sense cap altre càrrec en l'àmbit autonòmic al Parlament per ajudar el grup en el tram final de la legislatura, en aquest cas, Miquel Gallardo.

Busquets farà efectiva la renúncia durant la jornada d'avui i Miquel Gallardo, si la mesa ho accepta, podria prendre possessió en el ple extraordinari que hi ha previst per a final de juliol. En el darrer període de sessions abans de la dissolució de la cambra prèvia a les eleccions del 2019, el Parlament haurà d'admetre a tràmit, debatre i votar més d'una quinzena de lleis. Per això, MÉS intenta que tots els seus diputats estiguin lliures de tasques de gestió i puguin centrar-se en la feina parlamentària.

Segons la carta que ha enviat la vicepresidenta als militants de MÉS, Gallardo podrà tenir una "dedicació completa i real" al grup parlamentari. Busquets afirma que "és bo per a MÉS" que ella es pugui centrar en la Conselleria i la Vicepresidència i també que "és necessari" que el partit pugui comptar "amb tots els efectius possibles" al Parlament. La decisió d'abandonar el grup parlamentari, diu Busquets, "reafirma" el seu compromís amb MÉS.

Un cop d'efecte

Miquel Gallardo va ser director general de Transparència a principi de la legislatura, però va abandonar el càrrec juntament amb l'exconsellera Ruth Mateu. Després va ser reincorporat a l'equip de MÉS per Mallorca al Consell com a treballador del grup i, a més, és regidor a Mancor. És un dirigent actiu i ha format part d'alguns equips negociadors dels ecosobiranistes, com el que va pactar amb el PSIB el relleu de Biel Barceló i la presa de possessió de Bel Busquets com a vicepresidenta i consellera de Turisme.

El moviment de MÉS és interpretat com un cop d'efecte dels ecosobiranistes als socis de govern, el PSIB. La intenció de MÉS és que Busquets pugui dedicar-se plenament a les negociacions en el si del Govern i apuntalar el grup parlamentari amb un negociador experimentat.

Amb la renúncia de Busquets, ja són tres -la meitat del grup de sis persones electes el 2015- els diputats de MÉS que han deixat el càrrec al llarg de la legislatura per donar pas a altres companys de partit. El darrer que va fer-ho va ser l'exportaveu parlamentari David Abril i abans que ell ja havia renunciat la jurista Margalida Capellà. Aquestes dues dimissions varen permetre l'entrada a la cambra de l'actual portaveu parlamentari, Josep Ferrà, i de la diputada Agustina Vilaret.

stats