Política 25/11/2019

L'assemblea general de MÉS per Mallorca vota a favor de constituir-se com a partit

Els ecosobiranistes votaran divendres que ve Antoni Noguera com a nou coordinador

Maria Llull
3 min
Un moment de la ponència política de la IV Assemblea general de MÉS per Mallorca que s'ha duit a terme aquest dissabte a Binissalem

BinissalemLa IV Assemblea general de MÉS per Mallorca ha votat a favor que la coalició ecosobiranista passi a ser un partit polític (o una federació) en la ponència política de la IV Assemblea general que s'ha duit a terme aquest dissabte al Teatre Municipal de Binissalem. Totes les famílies polítiques de la formació (Iniciativa, Esquerra, PSM) s'han mostrat favorables a l'esmena que han presentat el regidor de Cultura i Benestar Social de Palma, Antoni Noguera, i l'assessor del senador autonòmic Vicenç Vidal, Antoni Lluís Trobat, la qual ha estat aprovada per 87 vots a favor, cap vot en contra i 4 abstencions.

La culminació de l'assemblea es produirà divendres que ve, quan els ecosobiranistes votin Antoni Noguera com a nou coordinador de la formació, que passa de dos caps visibles a només un. De moment, Noguera és l'únic candidat, encara que s'hi poden presentar candidatures fins al 28 de novembre a les 14 h. Així i tot, el més probable és que el regidor de Cort sigui el nou coordinador de MÉS després de les votacions.

Fonts del partit han explicat a l'ARA Balears que l'objectiu és que durant aquests dos anys de full de ruta surti un subjecte polític més sòlid i cohesionat, el qual també renovi el discurs nacionalista d'esquerres. Però el sobiranisme, l'ecologisme, el feminisme i la justícia social continuaran sent els eixos principals del corpus ideològic de MÉS.

En aquesta ponència també s'ha aprovat la recuperació de les joventuts del partit, que jugaran un paper important com a planter de la formació i per donar empenta ideològica. Antoni Lluís Trobat, Ruth Mateu i Carles Gonyalons han estat els ponents aquest dissabte.

A més, aquest dissabte s'ha tancat la ponència d'organització, la qual quedà inconclusa la setmana passada. Així, els òrgans de govern de MÉS seran la permanent, la qual tindrà set membres i s'ocuparà del dia a dia; l'executiva, que estarà formada per 32 persones i durà a terme els mandats de l'assemblea; el consell polític, que s'encarregarà de la reflexió ideològica; l'assemblea i l'assemblea general.

L'executiva estarà formada pels set membres de la permanent, amb dret a veu i vot, i vuit més que seran representants del Parlament, el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma, un regidor d'un poble de més de 20.000 habitants, un regidor d'un poble de menys de 20.000 habitants, el president del consell polític i el senador autonòmic. Aquest segon grup només hi tindrà veu. També en formaran part 17 persones individuals, que també hi tindran veu i vot.

Busquets i Balboa tanquen l'etapa al capdavant de MÉS per Mallorca sense autocrítica

Els encara cocoordinadors de MÉS per Mallorca, Bel Busquets i Guillem Balboa, es preparen per tancar l'etapa al capdavant del partit. La formació ecosobiranista es troba immersa en la IV Assemblea general, i aquest dissabte ha tocat enllestir la ponència política, la qual haurà de marcar la línia ideològica de la formació els pròxims dos anys. Divendres que ve, 29 de novembre, serà el torn de votar les persones que integraran a partir d'ara els òrgans de direcció del partit i de triar el nou coordinador.

Guillem Balboa i Bel Busquets aquest dissabte en el Teatre municipal de Binissalem

Tant Busquets com Balboa es dedicaran a partir d'ara a les seves responsabilitats institucionals i s'acomiaden sense fer autocrítica de la seva gestió, que va estar marcada per una forta crisi del partit el juliol passat, quan volgueren renovar les cares visibles de la formació en el Govern.

"No s'ha parlat d'aquest tema perquè ja es va fer en aquell moment", ha assenyalat Bel Busquets, qui ha insistit que el projecte de MÉS "és més important que les persones".

stats