Política 27/05/2019

Borrell: "Espanya aspira a tenir un paper important en les institucions europees"

El ministre celebra que les forces antieuropeistes no hagin superat el 25%

Maria Fuster
1 min
El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrel

PalmaEl ministre d'Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha assegurat que "Espanya aspira a tenir un paper important en les institucions europees" i que Pedro Sánchez s'ha reunit amb el president Emmanuel Macron per parlar d'aquest tema. També ha assenyalat que a Europa el centreesquerra no té una majoria suficient i que "s'hauran de cercar altres suports".

Borrell també ha celebrat que "les forces antieuropeistes no hagin superat el 25%" i que per primera vegada s'hagi romput la tendència a la baixa de la participació en les eleccions europees. D'altra banda, s'ha mostrat molt poc preocupat per l'entrada de Vox al Parlament Europeu. "Ja tenim altres partits semblants", ha dit.

Respecte de si Carles Puigdemont podrà accedir a la seva acta d'eurodiputat, no ha fet un pronunciament clar. "Hi ha una sèrie de procediments que, segons si se segueixen o no se segueixen, faran que hi pugui entrar o no", ha dit, i a continuació ha assenyalat que depèn de l'administració europea.

Borrell ha fet aquestes declaracions com a convidat a la Tercera Conferència Internacional d'Escoles Segures, en què participen més de 300 experts que promouen la Declaració d'Escoles Segures i a la qual segons Borrell, s'han adherit aquest dilluns Guatemala i Gàmbia. El ministre d'Afers Exteriors ha volgut remarcar que Palma esdevindrà durant dos dies el centre de debat sobre aquests temes i que Espanya és un referent en l'àmbit internacional pel que fa al "respecte dels drets".

stats