Política 21/08/2019

Borràs nega que Torra s'hagi desmarcat de Junqueras: "El que proposa és mantenir un embat democràtic pacífic"

La diputada de JxCat defensa la unitat de l'independentisme: "Penso que el que no fem junts no ho podrem aconseguir"

Ara
1 min
La consellera de cultura Laura Borras a la comissio de cultura del Parlament

Barcelona“Torra no s’ha desmarcat de Junqueras. El que proposa és mantenir un embat democràtic de manera cívica i pacífica”. La diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs desmenteix que el president Quim Torra s’hagi desmarcat d’ERC i hagi apostat per la confrontació amb l’Estat. "És una interpretació que han fet els mitjans", ha dit Borràs en una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha fet una defensa de la unitat de l'independentisme.

"Penso que el que no fem junts no ho podrem aconseguir. Junts vam poder fer l'1-O. Separats no vam poder investir el president Puigdemont", ha dit la diputada de JxCat, que ha culpat la fragmentació de l’independentisme del pacte a la Diputació de Barcelona: "Oi que no vam anar junts? Si haguéssim anat junts aquesta situació no s'hauria produït”. Borràs, que assenyala l'Estat com a adversari i creu que és el moment de les persones i no de les sigles, considera que l'independentisme és un projecte de suma. "Ens tirem els plats entre nosaltres tot i que tenim problemes més importants", ha afegit.

La diputada de JxCat ha admès que li agradaria tornar a ser consellera de Cultura, tot i que per ara el seu deure és continuar al Congrés.

Torra va cridar ahir a recuperar el pols amb l'Estat i va subratllar que els representant institucionals haurien d'estar preparats per assumir les conseqüències i desobeir lleis injustes. El seu discurs a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) va arribar l'endemà que el president d'ERC, Oriol Junqueras, tornés a consagrar la via del diàleg com l’única possible per a l’independentisme.

stats