Política 15/08/2018

Bonvehí avisa Sánchez que si no proposa "solucions polítiques" per a Catalunya "li serà difícil acabar la legislatura"

El president del PDECat confia que "en les pròximes setmanes i mesos" el govern espanyol mogui fitxa

Ara
2 min
El president del PDECat, David Bonvehí, durant la seva intervenció després de ser escollit per l'assemblea del partit

BarcelonaAvís del PDECat al govern de Pedro Sánchez. El president del PDECat, David Bonvehí, ha advertit aquest dimecres l'executiu espanyol que "ho té més difícil que el govern de Torra per aprovar els pressupostos perquè ha de desbloquejar la situació a Catalunya". En una entrevista a Europa Press, Bonvehí ha advertit Sánchez que "si no posa solucions polítiques sobre la taula li serà difícil acabar la legislatura", ja que té minoria al Congrés de Diputats i necessita el suport dels independentistes.

"Hem après que amb bones paraules no n'hi ha prou i, per tant, esperem que en les pròximes setmanes i mesos ofereixin solucions correctes i adequades" per donar resposta al procés sobiranista, ha dit. Bonvehí ha explicat que el vot del PDECat a favor de la moció de censura presentada pel PSOE es va fer perquè el nou govern espanyol tingui en compte la situació política a Catalunya.

D'altra banda, el president del PDECat s'ha mostrat convençut que arribaran a un acord amb la CUP o els comuns per aprovar els pressupostos del 2019. De fet, no ha volgut restringir l'àmbit negociador només als anticapitalistes: "Hi ha altres partits, i alguns ja ho han començat a dir, com ara els comuns, amb qui podem parlar de com han de ser els pressupostos".

En aquest sentit, ha rebutjat la idea que el Govern prorrogarà els comptes perquè les previsions econòmiques han millorat i l'administració comptarà amb més ingressos: "No ens podem permetre el luxe que si la Generalitat té més ingressos no es reverteixin les polítiques actuals a favor de la gent del país".

Autocrítica per la "falta d'estratègia conjunta" de l'independentisme

Bonvehí també ha aprofitat l'entrevista per fer autocrítica i ha dit que "falta una estratègia conjunta" de l'independentisme. Així, ha emplaçat les forces sobiranistes a recuperar els espais de diàleg comuns, tot i que ha negat que les discrepàncies puguin trencar la legislatura. "Hi ha massa coses en joc. El país està massa en joc i el que tenim entre mans és massa gros perquè no fem una estratègia conjunta", ha afegit. De fet, ha dit que aquests espais de diàleg s'haurien d'obrir per incorporar-hi els comuns i, fins i tot, el PSC.

stats