Política 30/10/2018

Biel Company critica els pressuposts de "terra cremada" del Govern

Segons el president del PP balear, els comptes de l'executiu evidencien que Francina Armengol no pensa tornar a governar

Efe / Maria Llull
1 min
El president del Partit Popular, Biel Company.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha afirmat aquest dimarts als passadissos del Parlament que els pressuposts del Govern per a 2019 són de "terra cremada", per gastar "la quantitat més gran possible de doblers". Segons Company, aquests comptes evidencien que Francina Armengol no pensa tornar a governar.

"Armengol intentarà consumir tot el que pugui i malbaratar els doblers que són de tots els ciutadans de les Illes Balears", ha manifestat Company, que ha qualificat la postura del Govern com "de manca total de responsabilitat".

Després d'una primera lectura dels comptes per al proper exercici, el líder del PP balear ha dit que es tracta d'uns pressuposts amb un "marcat caràcter electoral", que es "fonamenten en dades fictícies", com que les Illes Balears creixeran un 2,7% el proper any. Company també ha acusat la presidenta i la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, "d'incomplir" la regla del dèficit de 2019, que és del 0,1% i no el 0,3% previst pel Govern balear.

El PSIB lamenta la "deriva demagògica" del PP

El portaveu del PSIB, Andreu Alcover, ha criticat amb duresa "la deriva demagògica del Partit Popular". "Demanam responsabilitat a Biel Company i que deixi de dir mentides". "El senyor Company no s'ha pogut estudiar els pressuposts i no pot fer aquests tipus d'afirmacions. Jo no m'atreviria a fer-ho en el seu cas", ha continuat Alcover. Segons el socialista, "els pressuposts van en la bona direcció, encara que no són perfectes".

stats