Política 18/03/2019

El PP assegura que existeix un gir cap al centredreta a les Balears i l'Estat

Sense voler anomenar Vox, Biel Company l'ha inclòs dins els partits que formarien part d'aquest espectre polític

K. O.
2 min
El president del PP balear, Biel Company.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que existeix un gir real cap a les opcions de centredreta entre l'electorat illenc i espanyol. Sense voler anomenar Vox, el popular l'ha inclòs dins els partits que formarien part d'aquest espectre polític, després d'assenyalar que "quan dic formacions de centredreta no em referesc precisament al PSOE, Podem i MÉS". Pel que fa a l'enquesta publicada per l'Última Hora en què s'estima que els populars podrien perdre gairebé 13 punts percentuals respecte de les eleccions generals de l'any 2016, ha afirmat que mai no hi havia hagut tanta "inseguretat i error", a més d'afirmar que "segons quina lectura es faci, tots surten guanyant.

Des de Podem, Alberto Jarabo ha dit que la seva formació té més força a les Balears que en altres comunitats autònomes i creu que "estam en una bona situació, després de donar estabilitat al Govern i gestionar el Consell de Mallorca". A més, està convençut que tenen dos diputats consolidats al Congrés espanyol. Miquel Gallardo, de MÉS per Mallorca, ha assegurat que hi ha una dispersió del vot que possibilitaria treure representació amb un percentatge més baix. En aquest sentit, Gallardo ha explicat que el seu partit va treure "més del 7% el 2011 i el 2015, i ara, amb un 7,5% o un 8%, podríem aconseguir un diputat". També ha recordat que l'Aliança Veus Progressistes podria apropar-se al 8% i recollir el vot útil progressista, atès que el 53% que l'enquesta dona a les dretes (PP, El Pi, Cs i Vox), "no s'ajusta a la realitat sociodemogràfica balear".

Per la seva banda, el diputat socialista Vicenç Thomás ha valorat positivament la feina feta durant aquesta legislatura i creu que "és evident que el PSOE és el projecte preferit ara mateix per la societat balear i que el socialisme és una tendència". A més, ha criticat que el PP estigui "normalitzant" qüestions a través de la influència "d'un partit d'extrema dreta com Vox". Finalment, Olga Ballester, de Ciutadans, creu que les enquestes donen un resultat favorable a la seva formació perquè "en sortim consolidats, i ara hem de lluitar per créixer", ha assegurat. També creu que tenen possibilitats d'augmentar en nombre de diputats.

stats