Política 13/08/2018

'Benvinguts', la campanya de la Conselleria de Cultura per donar a conèixer el català entre els turistes

S'hi han destinat uns 24.500 euros i la distribució del material anirà a càrrec de l'ATB, de Vicepresidència

Ara Balears
2 min
Aeroport de Palma./ YELP.

Palma'Benvinguts' és el títol de la campanya iniciada per la Conselleria de Cultura per donar a conèixer el català i la realitat lingüística de les Illes Balears als turistes que ens visiten, per a la qual s'han destinat uns 24.500 euros. El cost econòmic és assumit per la Conselleria de Cultura, mentre que la distribució del material anirà a càrrec de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), que depèn de Vicepresidència.

La Direcció General de Política Lingüística ha editat targetes d'aquesta campanya en castellà, gallec, basc, anglès, alemany, francès, neerlandès, italià i suec i que es repartiran als allotjaments i les oficines d'informació turística. Per fer la selecció dels nou idiomes en els quals s'han imprès les targetes s'han tingut en compte les dades del Ibestat i dels anuaris de turisme del Govern sobre la procedència dels turistes que arriben a les Illes Balears, a més de les llengües oficials d'altres territoris d'Espanya.

"Welcome, Willkommen, Benvenuti, OngiEtorri... és la manera de dir 'benvinguts' en algunes de les llengües dels turistes que ens visiten i aquesta és la primera paraula que volem que sentiu en arribar a Formentera, Eivissa, Mallorca o Menorca". A la cara principal de la targeta apareix un breu text de presentació de la llengua i al revers figura un breu vocabulari amb la corresponent traducció al català perquè els turistes coneguin algunes expressions bàsiques com "bon dia", "gràcies" i "bon profit".

'Benvinguts', la campanya de la Conselleria de Cultura.

El nombre de targetes impreses és diferent per a cada llengua, en funció de la previsió de distribució. En total, se n'han impreses 4.150.000. Inicialment s'han previst 1.554 punts de distribució entre oficines d'informació turística i allotjaments turístics. Per illes, les targetes es distribuiran en 1.187 punts de Mallorca, en 182 d'Eivissa, en 136 de Menorca i en 49 de Formentera.

stats