Política 26/04/2018

Bel Busquets reivindica el castell de Santa Àgueda de Ferreries com a oferta turística

La fortalesa islàmica que va ser adquirida pel Consell de Menorca l'any 2007 és objecte de millores finançades amb fons procedents de l'impost del turisme sostenible

Ara Balears
1 min
Els responsables de l'Ajuntament de Ferreries, Consell i Govern han presenciat les obres de millora.

FerreriesEls responsables de l'Ajuntament de Ferreries, el Consell Insular i el Govern balear han destacat les feines de millora que s'estan duent a terme al castell de Santa Àgueda, una actuació a la qual l'Executiu autonòmic, mitjançant fons recaptats a través de l'impost del turisme sostenible, ha destinat 118.000 euros. El projecte actual consisteix en la rehabilitació del tram de la murada que mira al nord del nucli central de la fortalesa islàmica i hauria d'estar finalitzat en dos mesos.

La vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets, ha recordat que "aquests treballs de millora són possibles gràcies a l'impost que paguen els visitants, del qual es beneficia directament la nostra societat". Al mateix temps, Busquets detalla que "la rehabilitació del mur dona sentit a altres actuacions que s'han fet d'ençà que es va adquirir aquest castell. Entre totes les administracions públiques estam contribuint a millorar l'oferta turística més enllà del sol i la platja".

D'altra banda, el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, confirma que "des d'un primer moment teníem clar que el castell de Santa Àgueda havia de ser un objectiu prioritari i gràcies a l'impost del turisme sostenible l'impacte econòmic no revertirà només en els empresaris, sinó també en el patrimoni cultural de Menorca". Finalment, el batle de Ferreries, Josep Carreres, s'ha mostrat satisfet per "donar resposta a una demanda històrica del municipi". El castell de Santa Àgueda va ser adquirit l'any 2007 pel Consell Insular de Menorca.

stats