Bauzá podria haver de compaginar la campanya amb la farmàcia

L'expresident, que aspira a ser eurodiputat amb Ciutadans, no compleix cap de les condicions exigides per tenir el substitut que va sol·licitar

José Ramón Bauzá, que aspira a ser eurodiputat amb Ciutadans, podria haver de compaginar la campanya electoral per a les eleccions europees del 26-M amb la seva tasca de farmacèutic a Marratxí.

Segons ha avançat aquest divendres 'Diario de Mallorca', Bauzá sol·licità un substitut al Col·legi de Farmacèutics de les Balears al·legant que és president del Govern i que ha de complir amb una agenda institucional nacional i internacional. Però l'argument de Bauzá no es justifica de cap manera, perquè "no és cert que ocupi cap càrrec públic", segons ha assenyalat la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, després del Consell de Govern.

De fet, José Ramón Bauzá anuncià que abandonava el PP i que renunciava a la seva acta de senador autonòmic el passat 23 de febrer. La renúncia formal es va produir cinc dies després. 

L'expresident José Ramón Bauzá deixa el PP i renuncia a l'acta de senador

Els motius que justifiquen l'atorgament d'un farmacèutic substitut són "una baixa per maternitat o per malaltia, l'ocupació d'un càrrec públic, la realització d'estudis d'especialització, la inhabilitació o unes vacances inferiors a un mes de durada", segons ha explicat Fina Santiago. "Ell va dir que ocupava un càrrec públic, però no compleix cap dels requisits", ha afegit.

Segons ha indicat Santiago, "el senyor Bauzá té un mes per interposar un recurs d'alçada", encara que no hi ha "cap supòsit" que justifiqui l'abandonament de la farmàcia. Si el recurs no prospera, l'expresident "haurà de tornar a la seva farmàcia".

En cas que aconsegueixi ser eurodiputat, Bauzá sí que entraria als supòsits previstos per la Llei d'ordenació farmacèutica de les Illes Balears. Malgrat això, Santiago ha insistit en el fet que no complia amb els requisits "ni l'1 ni el 5 d'abril".

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF