Política 28/01/2019

Bauzá registra la seva renúncia i el PP continua sense elegir un substitut

Gabriel Company afirma que el partit treballa "sense pausa" en la designació d'un nou senador

Maria Llull
2 min
El president del PP balear, Biel Company.

PalmaEl ja exsenador i exmilitant del PP José Ramón Bauzá ha presentat aquest dilluns la seva carta de renúncia al Parlament balear. En el seu escrit, Bauzá ha considerat "més oportú i procedent que la sol·licitud de renúncia es faci a la cambra parlamentària" que el va designar i demana que es faci efectiva retroactivament a partir del 23 de gener del 2019.

Per la seva banda, el president del Partit Popular de les Illes Balears, Biel Company, ha comentat en roda de premsa que encara no hi ha cap nom sobre la taula per substituir Bauzá com a senador autonòmic. Una vegada presentada la renúncia, els populars es posaran en marxa per trobar un substitut. "És qüestió de dies", ha afirmat. Company ha afirmat que és un requisit imprescindible que el nou senador "sigui del PP", deixant clar que rebutja la proposta d'El Pi de designar una persona de consens entre tots els partits.

Company no ha volgut valorar la feina feta per José Ramón Bauzá com a senador i ha qualificat d'"excuses" els seus arguments contra el PP. "Del passat no en parl. Només parl del present i del futur", ha sentenciat.

Armengol, "la millor d'Europa"

Sobre el ple d'aquest dimarts al Parlament, amb sis lleis pendents d'aprovació, Company ha acusat el Govern de "no fer els deures" i ha lamentat que les noves lleis "no estiguin consensuades i amb els sectors implicats ni amb l'oposició".

El president popular ha acusat Armengol de voler ser "la millor d'Europa" tant pel que fa a la prohibició dels vehicles dièsel com per la llei de residus. "Malgrat que valoram positivament els aspectes que estan en consonància amb les directives europees, Armengol vol anar més enllà", ha comentat Company. "Vol ser la primera d'Europa i torna a fer mal a alguns sectors", ha afegit.

stats