REESTRUCTURACIÓ DE L'ADMINISTRACIÓ
Política 27/06/2013

Bauzá no eliminarà el Consultiu ni la Sindicatura de comptes

Quim Torres
2 min

Palma.El president José Ramón Bauzá anuncià ahir que mantindrà la Sindicatura de Comptes i el Consell Consultiu, dos dels òrgans autonòmics que Madrid ha plantejat suprimir. El cap de l'Executiu defensà que tant l'òrgan de fiscalització autonòmica com el principal organisme de consulta fan una "excel·lent tasca" i "han" de continuar fent-la. D'aquesta manera, responia a l'informe aprovat pel govern central per a la reforma de les administracions públiques i que planteja eliminar organismes autonòmics amb funcions que puguin ser assumides en l'àmbit estatal.

"Si haguéssim pensat que la Sindicatura de Comptes i el Consell Consultiu són prescindibles, ja hauríem prescindit d'ambdós organismes", afirmà Bauzá en unes declaracions fetes durant un acte a la barriada de la Indioteria, a Palma, i recollides per l'agència Efe. Fins ara, el Govern s'havia limitat a dir que estudiaria totes les propostes plantejades per Madrid i només quan hagués estudiat en profunditat l'informe s'hi pronunciaria. Ahir, però, el president revelà que es mantindran els dos organismes i destacà que Balears ha estat la "primera" comunitat a retallar l'administració. "Comprenem aquestes mesures de l'executiu de Mariano Rajoy, però nosaltres ja les aplicam des de fa dos anys", apuntà el president, que en aquest temps ha suspès l'activitat d'organismes assessors de l'administració autonòmica, com el Consell Econòmic i Social o el Consell de la Joventut de les Illes Balears.

Resposta del PSIB

A tot això, l'executiva del PSIB reunida ahir demanà la supressió de les delegacions del govern central com a alternativa a l'eliminació de la Sindicatura de Comptes o del Consell Consultiu que proposa. "No té sentit", assegurà la portaveu dels socialistes de Balears, Pilar Costa, després de la trobada. Els socialistes no s'havien pronunciat tan clarament com fins ara demanant que s'eliminin les delegacions del govern de l'Estat a cada comunitat autònoma, cosa que sí que han fet altres formacions progressistes com la coalició MÉS.

stats