POLÈMICA TERRITORIAL
Política 13/06/2013

Bauzá es queixa que Extremadura abaixi imposts i Balears no pugui

Ara Balears
1 min
Bauzá, entre Joan Rotger i Carlos Delgado, presidí una reunió de batles per parlar de turisme.

PalmaEl president José Ramón Bauzá evità ahir criticar la decisió del president extremeny, el també popular José Antonio Monago, que ha decidit abaixar el tram autonòmic de l'IRPF i culpà el sistema de finançament de la situació, perquè permet a una comunitat clarament receptora com l'extremenya aprovar rebaixes de tributs i, en canvi, impedeix que pugui fer el mateix una aportadora neta com Balears.

Bauzá afirmà que la baixada d'imposts a la comunitat d'Extremadura demostra "l'injust" sistema de finançament autonòmic, que produeix una "perversió" com és que unes comunitats puguin rebaixar els seus tributs i altres no perquè han de quadrar els seus comptes. "Amb aquest sistema de finançament -declarà Bauzá- es produeixen aquestes perversions, com que algunes comunitats autònomes, per la perversió del desequilibri del sistema de finançament, es puguin permetre el luxe d'abaixar els imposts, mentre que altres que som aportadores netes hem de demanar sacrificis als nostres ciutadans".

Bauzá afirmà que "ja li agradaria" rebaixar els imposts als ciutadans de Balears i ho faria "sense cap tipus de dubtes i aviat", però l'Executiu autonòmic prosseguirà amb la seva responsabilitat de quadrar els comptes públics i controlar el dèficit, i de reivindicar un nou sistema de finançament que s'aprovi com abans millor, informà l'agència Efe.

La decisió del president extremeny ha provocat enrenou dins el PP perquè Extremadura havia estat una de les comunitats que s'havia oposat al dèficit asimètric que reclamen Balears o Catalunya. Una de les primeres a criticar la decisió fou la comunitat de Madrid, que recordà que si Extremadura pot abaixar imposts és gràcies a les aportacions que realitza Madrid al sistema de finançament.

stats