CAS BÁRCENAS
Política 16/08/2013

El jutge cita com a testimonis les secretàries dels extresorers Bárcenas i Lapuerta i els auditors interns del PP

El magistrat Pablo Ruz els crida a declarar el dia 10 de setembre

Efe
2 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat com a testimonis el dia 10 de setembre les que van ser secretàries dels extresorers del PP Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta, així com els tres membres del departament d'auditoria interna del partit.

En una interlocutòria, el jutge cita per a aquest dia les secretàries Rosa María López Merinero i Estrella Domínguez López, i els membres de l'auditoria Carlo Lucca Bigmani, Benito Javier Torre de la Fuente i Antonio López de Pablo, dins de la peça separada en la qual investiga els anomenats papers de Bárcenas sobre la presumpta comptabilitat B del PP.

Ho fa després d'haver demanat al PP, el 30 de juliol, que identifiqués tots aquells que "podrien haver tingut accés a la comptabilitat" del partit des del 2002 i que comuniqués els noms de les secretàries i dels tres auditors, sobre els quals va declarar la cap de comptabilitat del PP, Milagros Puente.

Puente, que ocupa el càrrec des del 1999, va afirmar davant el jutge Ruz que ella era l'única persona que introduïa la comptabilitat al partit polític. Tanmateix, després de ser preguntada sobre qui tenia accés als apunts comptables, va citar també els tres auditors i el mateix Bárcenas.

En la interlocutòria d'aquest divendres, Ruz també cita per al dia 10 uns pèrits de la policia perquè ratifiquin un informe que van fer sobre la memòria USB aportada per Bárcenas a Ruz amb una sèrie de documents, entre els quals, els papers amb la suposada comptabilitat B del PP.

El jutge va encarregar aquest informe sobre els arxius de la memòria USB per determinar la data en què van ser creats i/o modificats, per determinar si hi ha informacions que podrien haver estat esborrades o alterades.

Ruz va incorporar a la peça dels papers de Bárcenas 11 arxius d'aquest 'pendrive', després d'eliminar els de caràcter íntim i personal de l'extresorer.

El magistrat també demana que es transcriguin les declaracions prestades aquesta setmana per la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i els seus antecessors en el càrrec Javier Arenas i Francisco Álvarez Cascos, així com per l'empleat de caixa del PP Antonio Ortiz i el gerent que va succeir Luis Bárcenas, Cristóbal Páez.

Indica que la transcripció s'ha de fer "al més aviat possible", i afegeix que la raó de no donar-la a les parts en format vídeo és per evitar que es filtrin i es difonguin públicament, com ha passat amb les declaracions d'altres imputats.

stats