Política 06/05/2020

Les Balears i el País Valencià demanen una estratègia per reactivar la mobilitat aèria

Les dues comunitats han fet una petició conjunta a l'Estat i la Unió Europea amb l'objectiu de reprendre l'activitat turística

Ara Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la reunió amb el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig

PalmaEls governs de les Balears i el País Valencià han reclamat aquest dimecres a l'Estat i la Comissió Europea una estratègia conjunta per reactivar amb seguretat la mobilitat aèria i l'activitat turística, segons ha informat el Govern mitjançant un comunicat. La petició conjunta s'ha fet després que la presidenta, Francina Armengol, s'hagi reunit amb el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, per tractar qüestions sobre la pandèmia del coronavirus i les seves conseqüències sanitàries, socials i econòmiques.

Després de la reunió, Armengol ha assenyalat que és necessari que "s'accelerin les negociacions entre els països de la Unió Europea per establir de manera conjunta de quina manera s'han d'obrir els vols internacionals i amb quines mesures de control sanitari". "Som comunitats que necessitam tornar a dur turisme, i és molt important fer-ho de manera segura per continuar controlant la pandèmia", ha destacat. Respecte de la reactivació del sector turístic, tant Armengol com Puig han demanat que es posi en marxa un pla d'impuls, el qual disposi de fons extraordinaris tant de l'Estat com de la UE.

Ambdós presidents també han parlat del fons especial no reemborsable de 16.000 milions d'euros perquè les comunitats autònomes facin front a les despeses generades per la pandèmia i impulsin la reconstrucció social i econòmica. Armengol i Puig han coincidit a demanar que es tingui en compte la corresponsabilitat fiscal assumida per les comunitats en el repartiment de recursos, així com la inversió en serveis públics fonamentals, sobretot en sanitat, dels darrers anys. També han destacat que s'haurien d'atendre les conseqüències directes que tindrà la crisi provocada pel covid-19 en l'economia.

stats