Política 23/07/2018

Balboa: “Amb la victòria de Casado, el PP s’ha convertit en una filial de Ciutadans”

MÉS per Mallorca alerta que la radicalització del PP pot tenir conseqüències greus per a les Illes Balears

Ara Balears
2 min
Balboa: “ Amb la victòria de Casado el PP s’ha convertit en una filial de Ciutadans”.

PalmaMÉS per Mallorca ha assegurat que la victòria de Pablo Casado constata la radicalització del Partit Popular, un gir a la dreta que pot tenir conseqüències nefastes per a les Illes Balears i la seva ciutadania. La recentralització de les competències autonòmiques, la criminalització dels moviments socials i l’atac a la sobirania no són, per a MÉS, altra cosa que fórmules per minvar la democràcia. “El discurs de Casado està ple d’odi, un odi que ja hem sentit en boca d’altres, com en la d’Albert Rivera. El Partit Popular s’ha convertit en una filial de Ciutadans”, ha assegurat el coordinador de la formació ecosobiranista, Guillem Balboa.

Balboa també ha condemnat les declaracions de Casado sobre ‘reconquerir’ Catalunya i que apel·li a l’adoctrinament per controlar l’educació, “unes declaracions que recorden els temps més foscos de l’aznarisme i de l’època Bauzá”, ha assenyalat.

La coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha assegurat, d'altra banda, que “la misogínia de Pablo Casado és realment la que trenca els consensos, i no la Llei de l’avortament”. Davant la intenció del nou president dels populars de tornar a la llei de 1985 perquè “l’avortament no és un dret”, Busquets ha recordat que “són les dones les úniques que tenen dret sobre el propi cos” i que, igual que va passar amb l’intent de reforma del ministre Gallardón, “els partits d’esquerres i els moviments socials estarem del costat dels drets de les dones”.

Busquets ha criticat durament les declaracions de Casado sobre la memòria històrica i ha apuntat que “el que fractura la societat no és tancar les ferides del passat sinó negar-les. A les Balears hem demostrat que tancant-les es recupera la dignitat i la història de les illes”.

La coordinadora de la formació ha volgut recordar també la intenció de Casado de tancar l’espai Schengen, una decisió que “posa en risc no només el seu model econòmic i turístic, sinó també el que volem assolir des de MÉS per Mallorca, així com la idea de l’Europa a la qual aspiram”.

stats