Política 25/07/2019

Els partits de les Illes Balears critiquen la no investidura de Sánchez

El PP, MÉS, Podem i El Pi han reaccionat al fracàs de la segona i definitiva votació al Congrés dels Diputats

Ara Balears
3 min
El president del PP balear, Biel Company, en una imatge d'arxiu

PalmaLa secretària general de Podem a les Illes Balears, Mae de la Concha, ha mostrat el seu descontentament davant l'actitut de Pedro Sánchez durant les negociacions i la segona i definitiva votació al Congrés de Diputats per ser investit president d'Espanya. "Avui és un dia molt trist per a totes les persones que esperàvem un govern de progrés", ha explicat De la Concha. La secretària general de Podem a les Illes Balears també ha criticat Sánchez i l'ha acusat de "tenir l'encàrrec d'aconseguir una majoria que no ha estat capaç d'aconseguir i que en 80 dies només ha aconseguit un vot a favor".

De la Concha ha assegurat que el partit morat ha actuat de bona fe i ha assegurat que "s'han fet molts d'esforços, un d'ells gegant, com que el nostre cap de llista i secretari general fes una passa al costat perquè això fos possible", però tot i això "Sanchez ha pres un altre camí".

Biel Company titlla de "vergonyosa" l'actuació del PSOE i Podem les darreres setmanes

El president del PP balear, Biel Company, ha afirmat aquest dijous que "els espanyols no es mereixen l'espectacle vergonyós" que han protagonitzat el PSOE i Unides Podem aquestes darreres setmanes. Segons el líder popular, ambdues formacions polítiques han demostrat que l'única preocupació "ha estat sempre el repartiment del poder i les cadires del Consell de Ministres" en lloc del "futur i el benestar" del país.

Després de la investidura fallida de Pedro Sánchez com a president del govern, Company ha declarat que "mai un president s'havia presentat a una sessió d'investidura sense tenir assegurats els suports necessaris". En la seva opinió, "és dolent que Espanya no tingui president, però és pitjor que tingui un mal president com Sánchez".

Per altra banda, el líder del PP balear ha assenyalat que "davant la irresponsabilitat i la supèrbia de Pedro Sánchez, que ha actuat en tot moment com si tingués majoria absoluta, els espanyols s'han trobat un PP seriós i coherent, que sempre ha dit el mateix, un PP que ha exercit de líder de l'oposició, ferm i amb el sentit d'estat que correspon".

MÉS per Mallorca lamenta que les forces majoritàries d’esquerres de l’estat espanyol hagin estat incapaces de constituir un govern progressista

MÉS per Mallorca ha reaccionat també al fracàs de l'investidura de Sánchez lamentant el fet que "les forces majoritàries d’esquerres de l’estat espanyol hagin estat incapaces de constituir un govern amb qui les institucions de les Illes Balears puguin iniciar un diàleg formal per tractar les importants qüestions que afecten la vida dels ciutadans d’aquesta terra".

El partit ecosobiranista s'ha mostrat molt crític amb l'actitut del PSOE i Podem. "És una falta de respecte a l’electorat que les forces majoritàries d’esquerres de l’estat espanyol es plantegin unes noves eleccions generals, atès que la ciutadania ja va parlar i no es pot pretendre corregir-ne la voluntat permanentment", ha sentenciat Miquel Ensenyat.

Quant a les futures eleccions, Ensenyat ha catalogat "d'irresponsabilitat" permetre que després dels resultats de les darreres eleccions hi hagi "la possibilitat real d’una majoria conservadora, l’ultraliberalisme i el neofranquisme de PP-Cs-VOX".

Ensenyat ha acabat el seu discurs criticant Sánchez, a qui ha definit com "el gran responsable del fracàs de la investidura". A més, el partit ecosobiranista ha instat Sánchez a "canviar d'estratègia o fer una passa al costat".

Jaume Font assegura que la investidura fallida no beneficia les Illes

Davant la no investidura de Sánchez, el president d'El Pi, Jaume Font, ha assegurat que "les Balears han perdut molt i continuaran sense possibilitats d'un millor finançament o d'un veritable REB". Ha qualificat la situació de fracàs, una irresponsabilitat i una decepció per a les Illes, perquè el Govern balear "continuarà sense un interlocutor clar" a Madrid per millorar les condicions de vida dels balears.

Igual que Company, Font també ha criticat l'actitud del PSOE i Unides Podem. Ha destacat que aquestes formacions només han mirat pels seus interessos deixant de banda "l'interès general de tots els ciutadans". A més, el líder regionalista ha lamentat que "la rivalitat i les tàctiques electorals" d'ambdós partits s'hagin prioritzat a la possibilitat de solucionar els problemes de la gent. Considera que el que ha passat deixa clar que no tenen voluntat d'arribar a acords d'estat i demostra "la incapacitat per conformar un executiu de coalició" com s'ha fet en moltes comunitats autònomes i ajuntaments.

stats