Avanços en les negociacions per formar nou Govern

Mentre que MÉS accepta deixar el repartiment de càrrecs per al final, PSIB i Podem han assolit els grans temes autonòmics i estatals proposats pels ecosobiranistes

Les negociacions per un nou Govern d'esquerres haurien superat aquest dilluns els obstacles que la setmana passada les havien deixades en punt mort. Fonts de les negociacions han assenyalat a l'ARA Balears que l'acord de governabilitat "avança de manera positiva".

Com en qualsevol negociació, la clau ha estat la cessió de les dues parts enfrontades. D'una banda, MÉS ha acceptat deixar que el repartiment de càrrecs, tant dins del Govern com la presidència del Parlament i el senador autonòmic, es tracti al final d'aquest procés. De l'altra, PSIB i Podem han acceptat els acords de mínims dels ecosobiranistes tant pel que fa a polítiques autonòmiques com a la relació amb l'Estat. Això implica, per exemple, que el segon cinturó de Palma no es culminarà i que hi haurà un compromís perquè Madrid conclogui el REB.

Aquests acords marc han permès fer una passa endavant important perquè es comencin a negociar els programes de cada institució per separat. Quan acabi aquesta part de la negociació, serà el moment de les cadires i dels càrrecs.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF