Política 09/08/2018

L'Associació de Veïns del Mercadal lamenta la convidada de l'Ajuntament a Albert Rivera

El líder de Ciutadans farà una xerrada a l'aire lliure a partir de les 20.00 h a la plaça de l'església del poble convidat pel batle, el socialista Francesc Ametller

Ivan Martín
2 min
Albert Rivera repetirà per segon any consecutiu la visita pels principals carrers d'Es Mercadal.

Es MercadalL'Associació de Veïns del Mercadal ha mostrat rebuig a la tertúlia que protagonitzarà aquest dijous el president de Ciutadans i diputat al Congrés, Albert Rivera. L'entitat veïnal ha expressat el desacord a través del seu mur de Facebook. Cal recordar que Rivera farà una xerrada a l'aire lliure a partir de les 20.00 h a la plaça de l'església del poble convidat pel batle, el socialista Francesc Ametller. És la segona ocasió que, aprofitant les seves vacances, formarà part de les Tertúlies d'Estiu del Mercadal, ja que l'any passat es va suspendre a causa dels atemptats que s'estaven produint a Barcelona.

L'Associació de Veïns apunta a la xarxa social que "som conscients que hi ha convidats i convidats. I perfils que poden agradar més o menys, caure simpàtics o provocar fins i tot animadversió. Encara que es pretengui que les tertúlies siguin afables i enriquidores, de vegades hi ha personatges que, inevitablement, generen crispació i empobreixen l'intel·lecte, amb discursos i maneres de fer que, com el cas d'Albert Rivera i del seu partit, flirtegen perillosament amb posicions feixistes i xenòfobes". Les crítiques de l'entitat no acaben aquí. En aquest sentit, adverteixen que "pensam que és molt greu que el senyor Rivera i el seu partit justifiquin i alimentin les agressions feixistes contra aquells que protesten pacíficament amb llaços grocs. O que criminalitzin la immigració. O que, a casa nostra, acusin d'adoctrinament els professionals de l'ensenyament. O que s'oposin a l'ús normalitzat de la nostra llengua a la sanitat pública".

Per tot plegat, l'Associació de Veïns del Mercadal demana que s'estableixin uns criteris mínims a l'hora de decidir els personatges que han de participar en les tertúlies d'estiu, a més d'anticipar en el programa el tema a tractar en la xerrada. L'Associació recorda el pas d'altres il·lustres de la política espanyola com Cristina Cifuentes i, per aquest motiu, creuen que "no hauria de ser tan difícil trobar, entre tots els estiuejants a Menorca, gent una mica més interessant des del punt de vista humà, ètic, amb coneixements i experiències més profitoses i exemplars".

stats