Política 27/06/2018

Ashome diu que encara no s'ha venut un 30% de l'allotjament de Menorca per als mesos de juliol i agost

Els hotelers de Menorca expressen la seva preocupació per les primeres dades de la temporada turística i adverteixen que la situació podria empitjorar en els pròxims anys

Joan Civil
2 min
La gerent de l'Associació Hotelera de Menorca confirma l'irregular inici de la temporada turística.

MaóL'Associació Hotelera de Menorca ha mostrat la seva preocupació per les dades relacionades amb les reserves que encara no s'han efectuat. Segons la gerent d'Ashome, Azucena Giménez, "la previsió que tenim és que encara hi ha disponible per a la venda un 30% de l'oferta reglada d'allotjament a l'illa per als mesos de juliol i agost. Alguns turoperadors en tenen més que d'altres, però la mitjana és aquesta. La venda de reserves és molt més lenta que l'any passat".

La temporada turística a Menorca no ha començat de la millor manera. Ahir llegíem que un dels col·lectius termòmetre, el sector del lloguer de vehicles, advertia d'un descens del 40% en la facturació. Azucena Giménez també s'expressa en aquests termes: "Serà una temporada turística diferent de les anteriors. L'any passat ja vàrem detectar un descens de les reserves d'allotjament i crec que aquest any, de moment, l'únic mes del qual tenim dades, el maig, posa de manifest una davallada important. En canvi, el mes de juny presentarà xifres similars a les de la temporada del 2017, però una mica més a la baixa".

La situació no acaba de sorprendre l'Associació Hotelera de Menorca, que recorda que ja va avisar l'any passat d'aquesta circumstància. De fet, la gerent d'Ashome diu que "teníem dades de l'aeroport de Menorca que confirmaven que l'eufòria viscuda durant els dos últims anys desapareixeria i aniríem a menys. De tota manera, el sector està més preocupat amb vista a les temporades del 2019 i el 2020". Azucena Giménez considera que hi ha factors que no contribueixen a capgirar les dades. En aquest sentit, Giménez apunta a la "manca d'inversió en promoció turística, el deteriorament de les urbanitzacions i les platges en mal estat, a més de la duplicació de l'Impost del Turisme Sostenible".

stats